Yalova İl Millî Eğitim Müdürü Dr. Abdülaziz Yeniyol, istihdam garantili, burs imkânları, staj ve işletmelerde beceri eğitimi olanakları, atölye ve laboratuvarların modernizasyonu, fiziki ihtiyaçların karşılanması, temrin desteği ve daha birçok imkânı beraberinde getiren protokol ile gelecek imkânlara sahip olmak adına öğrencilerin yapması gereken tek şeyin, sorumluluklarını yerine getirerek gerekli yeterlilikleri kazanmış bir şekilde mezun olmaları olduğunu belirtti.

Yeniyol “Yalova sanayisine nitelikli iş gücü kazandıracağız”

Okul-Sanayi İş Birliği ile sanayinin katma değerli ürün yapısının geliştirmesine imkân sağlayacak nitelikli insan gücünü en iyi şekilde eğitip, iş hayatına hazırlamayı amaçladıklarını söyleyen İl Millî Eğitim Müdürü Dr. Abdülaziz Yeniyol, “Çocuklarımız derslerinin yanı sıra sanayi kuruluşlarında da staj yapıp üretim ortamı içinde bire bir yer alacaklar.

Derslerde ve atölyelerde gördüklerini bizzat işletmelerde, üretim yapılan tezgâhların başında birebir uygulama imkânı bulacaklar. Okulu bitiren çocuklarımızın her birinin birer altın bileziği olacak. Bu gençler iş aramak için zaman harcamayacaklar. Zaten okuldan mezun olmadan birçoğunun işi hazır olacak. Tüm hazırlıklarımızı buna göre yapıyoruz.” diye konuştu.

Özdemir “Yalova sanayinin inovatif gelişimine büyük katkı sağlayacak”

Yalova Makina İhtisas İMES OSB Başkanı Direnç Özdemir, büyük bir yatırımla oluşturacakları Şehit Sercan Yazar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin, Yalova sanayinin geleceği ve insan gücü kaynağının yetiştirilmesi açısından çok büyük önem taşıyacağını belirtti.

Başkan Özdemir, okulun kısa sürede velilerin çocuklarını en çok göndermek istediği okullardan biri haline geleceğini, buradan yetişen gençlerin sanayinin aynı zamanda Yalova sanayinin inovatif gelişim ve dönüşümüne çok büyük katkı sağlayacaklarını aktardı.

Olgun, “Öğrencilerin yapması gereken tek şey yeterli donanımla mezun olmaları”

Yalova’da her geçen gün hak ettiği değeri kazanmaya başlayan mesleki eğitimin, yeni dönemde Şehit Sercan Yazar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile istihdam garantili ihtisas Meslek Lisesi olarak geleceğe dönük önemli bir kazanım ile alanda yeni bir değere sahip olacağını aktaran Yeniyol, “Şehit Sercan Yazar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, yeni dönemde Yalova Makine İhtisas İMES OSB öncülüğünde, 350 kurumsal firmanın desteği ile mevcut ve yeni kayıt öğrencilerine önemli fırsatlar sunacak.

2023 Yılı sonuna kadar bitecek 1. Etap sanayi alanında 8.000 personel almayı hedefleyen Yalova Makine İhtisas OSB, imzalanan protokol ile okulumuz mezunu öğrencilere öncelik vermeyi garanti etmiş oldu.

Bu bağlamda okul öğrencilerinin yapması gereken tek şey, kayıt oldukları alanda mesleklerinin inceliklerini öğrenerek yeterli donanımla okullarında mezun olmaları” açıklamasında bulundu.