Kurul çalışmalarıyla merkez-yerel iş birliği içerisinde birçok politika ve faaliyetler hayata geçirildi. Bu kapsamda İŞKUR ülkenin kalkınmasında önemli bir payı olan mesleki eğitim ve istihdamın arttırılması doğrultusunda çalışmalarını sürdürüyor.

İstihdam ve işyeri ziyareti çalışmaları

İşyeri ziyareti planı doğrultusunda her hafta yönetici ve iş ve meslek danışmanları tarafından gerçekleştirilen 3.087 işyeri ziyareti sonucu 8.325 açık iş ilanı alındı ve 3.418 işe yerleştirmeye aracılık edildi. Ziyaretlerde istihdamın arttırılmasına yönelik İŞKUR destekleri ve aktif işgücü programları hakkında bilgilendirme de yapıldı.

İş ve meslek danışmanlığı faaliyetleri

İş ve meslek danışmanları, 7.246 kişiye yönelik bireysel danışmanlık görüşmesi gerçekleştirdi. Grup görüşmeleri kapsamında ise 154 katılımcıya iş arama becerileri ve iş kulübü faaliyetleri kapsamında eğitim verilerek toplamda 7.400 kişiye yönelik danışmanlık yapıldı.

Aktif işgücü hizmetleri

Aktif istihdam hizmetleri kapsamında 383 işbaşı eğitim programı düzenlenerek 1.048 katılımcıya 3/6 ay süresince asgari ücret düzeyinde ödeme yapıldı ve sigorta giderleri karşılandı. 6 adet mesleki eğitim kursuna katılan 147 katılımcının günlük cep harçlıkları ve sigorta giderleri ödendi. Bugüne kadar toplamda 389 aktif istihdam programı düzenlendi ve 1.195 kişi bu programlardan faydalandı.

 

Toplum yararına programlar

Okulların ve Kamu Kurumlarının Temizliği amacıyla düzenlenen 6 adet TYP programında 151 Kişi 6-9 ay süreli olarak istihdam edildi.

Engelli iş koçluğu faaliyetleri

Yalova Belediyesi ve İŞKUR İl Müdürlüğü arasında yapılan protokol ile salı günleri saat 14:00’da Gazipaşa Caddesi üzerinde bulanan ‘Engelsiz Cafe’ de engelli-işveren buluşmaları gerçekleştiriliyor. Bu kapsamda Eylül sonu itibariyle 164 Engelli iş arayan vatandaş işe yerleştirildi. 31 engelli iş arayan ise işbaşı eğitim programlarından faydalandırıldı.

İŞKUR kampüs faaliyetleri

Yalova Üniversitesi ile yapılan iş birliği kapsamında Fakülte ve MYO bünyesinde İŞKUR danışmanlık ve iş kulübü hizmetlerinin gerçekleştirileceği İŞKUR Kampüs Noktası faaliyetlerine başladı.  Öğrenciler, Hizmet Noktası’nda İş Kulübü eğitimlerine katılabilecek ve istihdam seçenekleri hakkında bilgi alabilecek, ayrıca İşbaşı Eğitim Programı ve Mesleki eğitimler gibi aktif işgücü hizmetlerinden de yararlanabilecekler.

Proje ve protokoller

MARKA koordinatörlüğünde; İMES OSB bünyesinde sürekli eğitim merkezi kurulması yönündeki SOGEP projesi kapsamında düzenlenen istihdam garantili mesleki eğitim kurslarında; kursiyerlere İŞKUR tarafından genel sağlık sigortası, iş kazası meslek hastalıkları primi ve günlük kursiyer katılım ücreti ödemeleri yapılması ve danışmanlık hizmeti verilmesi kararlaştırıldı.

Dede, “Çalışmalarımızın gelecek dönemde de devam edeceğini ümit etmekteyiz”

İŞKUR tarafından yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren İl Müdürü Erhan Dede; “Pandemi süresi boyunca sosyal koruma kalkanı adı altında yaptığımız kısa çalışma ve Nakit desteği ödemeleri ile işçi ve işverenlerimiz her daim yanında olduk. İstihdama ve Mesleki eğitime yönelik bugüne kadar yaptığımız çalışmalarımızın gelecek dönemde de yeni proje ve teşviklerimizle artarak devam edeceğini ümit etmekteyiz.” dedi.