İtfaiye Amiri Ersel Kılıç, tarafından verilen eğitimlere yakın zamanda belediyenin farklı birimlerinden İtfaiye Müdürlüğü’ne geçen 8 personel katıldı.  Eğitimlerde personele; “Trafik kazalarına emniyetli şekilde nasıl müdahale edilir? Aracın hangi bölümleri kesilir? Kazalar ne şekilde oluşur? Bu kazalarda riskler ve tehlikeler nelerdir? Nasıl önlenebilir?“ konuları anlatıldı. Teorik eğitimler sonrasında personeller araç üzerinde uygulamalı olarak eğitim aldılar.

Yalova Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’nün yılda 800 ila 1000 arası olaya müdahale ettiğini belirten İtfaiye Amiri Kılıç, bu olayların en başında trafik kazalarının geldiği söyleyerek personelle bu yönde önemli bilgiler paylaştı.

“Kendimizi sürekli güncelliyoruz”

“İtfaiye Müdürlüğümüz ekipmanlarının son teknoloji olmasına özen gösteriyoruz” diyen Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman;“Göreve geldiğimiz günden itibaren kendi can güvenliklerini ikinci plana alarak vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği için 7 gün 24 saat özveriyle çalışan personelimizin çalışma şartlarını iyileştirdik. Mevcut ekipmanlarını son teknoloji ile yeniledik. Ekipmanların yanı sıra sürekli olarak güncel eğitimler almalarına da özen gösteriyoruz.  Trafik kazalarında ölüm, yaralanma ve mahsur kalma olaylarına müdahale etmek teknik bir iş ve tecrübe istiyor. Bu nedenle personellerimizin bilgilerini sürekli taze tutuyor ve hem teorik hem de pratik eğitimler almalarını önemsiyoruz. Bu yapılan eğitim ve tatbikatta bunlardan bir tanesiydi. Ben tüm halkımız adına büyük özveri ile çalışan mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.