Erzurum Konfederasyonu (ERKON) ve derneklerin ortaklaşa düzenlediği Erzurum Tanıtım Günlerine; Erzurum Konfederasyonu (ERKON) Genel Başkanı Mustafa Macit, Yalova Altınova Anadolu Erzurumlular Derneği Başkanı Ferman Durmaz ve yönetimi, Yalova Altınova DEVA Partisi İlçe Teşkilat Başkanı Davut Cengiz, Yalova Çiftlikköy Erzurumlular Derneği Başkan Yardımcısı Kenan Yılmaz ve yönetimi, milletvekilleri, belediye başkanları, siyasi parti il ve ilçe başkanları, STK’lar, dernekler, vakıflar ve Erzurum sevdalıları katılım sağladı.

Durmaz, “Çok mutluyuz ve gururluyuz”

Altınova Anadolu Erzurumlular Derneği Başkanı Ferman Durmaz, “Biz bugün burada Erzurum’u ve Erzurum’un lezzetlerini yaşıyoruz. Büyük bir heyecan var. Bütün hemşerilerimiz burada bizi yalnız bırakmadılar. Çok mutluyuz ve gururluyuz. İnşallah bundan sonra birlik ve beraberlik adına elimizden ne gelirse yapacağız ve yapmayada devam edeceğiz.” Dedi.

Macit, “İnşallah bu sene rekor kırmayı arzuluyoruz”

Erzurum Tanıtım Günleri açılışında konuşan Erzurum Konfederasyonu (ERKON) Genel Başkanı Mustafa Macit, “Bugün burada bu güzel manzarayı oluşturduğunuz için çalışma arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum.

Biz bu çalışmayı yaparken elbette bir ekip çalışması yaptık. Biz bu çalışmayı yaparken STK’lar bize büyük destekler verdi. Erzurum STK’ları tek ses ve tek yürek oldular. Gece gündüz çalıştılar, sokak sokak gezip pankartlar astılar.

Ben federasyon başkanlarımıza, STK başkanlarımıza, vakıf başkanlarımıza ve bütün dernek başkanlarıma bu özverili çalışmalarından dolayı bu manzaranın oluşması için gösterdikleri çabalarından dolayı kendilerine gönülden teşekkür ediyorum.

2019 yılında yine bu meydanda Erzurum’un sesini en güzel şekilde duyurduk ve 1 milyon 200 bin katılımla şampiyon illerden olduk. İnşallah bu sene bu rekoru kırmayı arzuluyoruz.

Elbette 2020 yılı bizim için ve dünya için iyi geçmedi.

Malum bu virüs vesilesi ile insanlar bambaşka bir yaşama, bambaşka sıkıntılar ile muhatap oldular. Bundan dolayı 2020 yılında bu programı yapamadık. Vefat eden tüm ölmüşlere rahmetler diliyorum. Hastalarımıza şifalar diliyorum.

Bugün yine bu meydandayız ve yıllarca bu meydanda olacağız. Ben, sizlere Erzurum’u anlatacak değilim. Sizler Erzurum’u gönlünüze koydunuz. Ve o aşkla ile o sevda ile buraya geldiniz.” Şeklinde konuştu.

Erzurum Bar Ekibi coşturdu

Erzurum Tanıtım Günlerine ev sahipliği yapan, Maltepe Etkinlik Alanı’nda gösteri yapan Erzurum Bar Ekibi yöresel oyunları ile protokolü ve konukları coşturdu.

Yöresel ürünler tanıtıldı

Erzurum’dan tanıtım günlerine katılan Erzurum esnafları; köme, pestil, küflü peynir, tel peyniri gibi Erzurum’a has yöresel lezzetleri hemşerileri ile buluşturdu.

Stantlar ilgi odağı oldu

Erzurum Tanıtım Günleri’nde, Erzurum el işlemeciliği konukların ilgi odağı oldu. Stantlarda el emeği göz nuru Erzurum’un has kıyafetleri büyük beğeni topladı.

Oltu taşı standını gezen Dadaşlar ve konuklar, Oltu taşı hakkında bilgiler aldı ve el işlemesi olan tesbih, yüzük ve takılara ilgi göstererek satın aldılar.

Renkli anlar yaşadı

“Kadim Şehir Erzurum” sloganı ile başlatılan Erzurum Tanıtım Günleri’nde, cağ kebabı ve kadayıf dolması gibi lezzetler de tabi ki unutulmadı.

1 dakika içerisinde en çok cağ kebabı yeme yarışması düzenlendi. Yarışmayı 4 şiş cağ kebabı yiyerek birinci olan Yalova Altınova’da yaşayan vatandaş oldu. Kazanan yarışmacıya hediye olarak kadayıf dolması ikram edildi.

3 dakika içirişinde kadayıf dolması yeme yarışması yapıldı. Yarışmayı 5 adet kadayıf dolması yiyerek 1. olan vatandaşa ise hediye olarak Cağ Kebabı ikramı yapıldı.

Haber/Serhat Oruç