Yalova AK Parti Kadın Kolları başkanı Selihan Dicle Şimşek, Sosyal Politikalar Başkanı Seda Yaşar, Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanı Nalan Sert ve basın mensupları ile birlikte kahvaltı yaptı.

Yalova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Yalova Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi Ayhan Polat'ın da katılım gösterdiği basın toplantısı bir hayli renkli geçti.

Yalova ki kadın gazetecilerin dışarıdan nasıl gözüktüğü, ayrıca kadın kolları olarak nelerle karşılaşıldığına dair sohbet edildi.

Yalova’da yerel basını güçlü bulduğunu ifade eden Şimşek, basının dışarıdan nasıl gözüktüğünü şu sözlerle ifade etti, ‘’Yalova’da yerel basını güçlü buluyorum, ben baktığımda bunun ayrımını yapabiliyorum.  Yalova şartlarına göre çok iyi mücadele edildiğini düşünüyorum. Özellikle basılı olarak bu işi devam ettirmeye çalışan eski geleneksel usulü sürdüren; günlük, haftalık, aylık da olsa basılı şekilde bunu devam ettirmeye çalışan yayınların imtiyaz sahipleri ile çalışanlarını hem tebrik ediyorum hem de önemsiyorum.

Çünkü arka planda bizim göremediğimiz birçok emek var.

Yalova’da bisiklet yolu ağı büyüyor Yalova’da bisiklet yolu ağı büyüyor

Şimşek, ‘’Allah rızası için yaptık’’

Kadının olduğu her yere ulaşıyoruz. Son bir buçuk yılda yaklaşık 12-15 bin hane ziyareti yaptık. Yalova için çok çok ciddi bir rakam. Bunu sadece kadın kolları olarak yaptık. Bunların çoğunu üyelerimiz haricinde, üye olmayan seçmenlerimizi de yine bire bir evinde ziyaret ettik.

Kadının olduğu her yere ulaştık. Kadının bağlantılı olduğu bütün çevresine. Bizim alanımız sadece kadın değil. Kadını çevreleyen sarıp sarmalayan her şey. Evindeki yaşlısı, eşi, çocuğu, engellisi. Aslında kadını ana merkeze koyduğumuzda kadını çevreleyen tüm çemberi dolandık. Çok zor durumdaki insanlardan evin içinde istismara uğrayan küçük yaştaki çocuklara kadar ve bunların da adli mercilere taşınmasına kadar birçok şeyin de öncülüğünü yaptık.

Allah rızası için yaptığımız çok şey var. Arkadaşlarımızla evimizden işimizden ödün vererek yapıyoruz. Zaman gözetmeden yapıyoruz.'' Dedi.

Kahvaltı eşliğinde kadın medya mensupları ile sohbet edildikten sonra toplu fotoğraf çekimi yapıldı ve kahvaltıya katılan basın mensuplarına hediyeleri takdim edildi.