Akgün, “8 Mayıs Cumartesi gününü Pazar’a bağlayan gece yüce kitabımız Kur’a-ı Kerim’in inmeye başladığı, bin aydan daha hayırlı Kadir Gecesi’ni bir kez daha idrak edeceğiz. Böylesine kıymetli, bereketli, izzetli bir geceyi insanlara lütfeden Rabbimize ne kadar şükretsek ne kadar hamd etsek azdır. Rabbim Kadir Gecesi’nin kadrini bilen, idrak eden kullarından eylesin…

Kadir; izzet, şeref, değer ve itibar demektir. Yeryüzünün mükerrem varlığı olarak yaratılan insanoğlu, bu lütfun kıymetini bildiği ve varoluş gayesini gerçekleştirdiği oranda kadrini yüceltecektir. İnsan olarak Rabbimiz katında değer bulmamızın yolu, insanlık olarak birbirimizin kadrini ve kıymetini bilmekten geçmektedir. Kadir Gecesi, Kur’an’la, Kur’an’ın getirdiği adaletle, merhametle, hikmetle ve selametle kıymet bulma gecesidir. İnsanlığın kadrini yükselten bu gece kendimize dönme, Rabbimize yönelme, af ve mağfiret gecesidir. 

Rabbimiz Kadir Gecesi için Kur’an-ı Kerim’de “Şüphesiz, biz onu (Kur'an'ı) Kadir gecesinde indirdik. (1) Kadir gecesinin ne olduğunu sen ne bileceksin! (2) Kadir gecesi bin aydan daha hayırlıdır. (3) Melekler ve Ruh (Cebrail) o gecede, Rablerinin izniyle her türlü iş için iner de iner. (4) O gece, tan yerinin ağarmasına kadar bir esenliktir. (5)” buyurmaktadır Kadir Süresi’nde…

Yüce Rabbimiz bu gecenin kutsiyetinin doğrudan Kur’an’a bağlı olduğunu ifade buyurur. Kadir gecesi nasıl Kur’an ile değer bulmuşsa, insan da aynı şekilde Kur’an’a uymakla özgürleşir, olgunlaşır, yücelir. Dolayısıyla Kadir gecesinde biz müminlere düşen en büyük vazife, 14 asır önce dünya semasına inerek insanlığı aydınlatmaya başlayan Kur’an’ı, kalbimizin semasına yeniden indirmektir.

Bin ay, ortalama bir insan ömrü olup 80 yıldan daha fazla bir süredir. Kadir gecesiyle müminlere aslında bir ömür bahşedilmektedir. Kendimizi hesaba çekme, ömrümüzü nasıl geçirdiğimize dair muhasebe etme ve tövbe zamanıdır. Bu gece, kadir ve kıymeti, onur ve değeri başka yerlerde arayarak gafletle geçen, günahla kirlenen yılların affı için bizlere verilen bir fırsat gecesidir.

Kadir Gecesi’nde Cebrail (as) ve Allah’ın diğer melekleri yeryüzüne inerler. Selâm ve esenlik getirmek üzere aramıza inen bu kutlu misafirler, fecre kadar dualara, istiğfarlara, zikir ve tilavetlere ortak olurlar.

Akgün, Unutmayalım ki, Kadir gecesini ancak Kur’an’ın kadrini, kıymetini bildiğimiz oranda hakiki anlamda ihya etmiş oluruz. Kur’an’ın ilkelerine sahip çıktığımız ölçüde bu gecede bir ömre bedel manevî gelişmeler yaşayabiliriz. Kur’an’ın barış mesajlarına değer verdiğimiz ölçüde yeryüzüne huzur ve esenlik getirmek üzere inen meleklerin idrakine varabiliriz.

Bu gecede gerek tüm İslam aleminin kurtuluşu, esenlik yurdu olması için gerekse Covid-19 musibetinden bir an önce kurtulmak için bol bol dua edelim.

Bu duygu ve düşüncelerle başta ülkemiz ve gönül coğrafyamız olmak üzere bütün İslâm âleminin mübarek Kadir Gecelerini en güzel temenni ve duygularla tebrik ediyor; Kadir Gecesinin feyz ve bereketinden hepimizin nasiplenmesini, dua ve niyazlarımızın kabul olmasını, topyekûn insanlığın ve bilhassa İslâm dünyasının kurtuluşa ermesini Yüce Rabbimizden niyaz ediyoruz.” ifadelerine yer verdi.