Usta kalem Rüstem Yılmaz’ın meslek hayatındaki 50’inci yılı dolayısıyla Yalova Engelsiz Kafe’de düzenlenen programa, Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, Yalova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tahsin Becan, YTSO Meclis Başkanı Cemil Demiryürek, YTSO Meclis Başkan Yardımcısı Kenan Engin, Yalova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ayhan Polat, İYİ Parti İl Başkanı Ünlem Üstel, Yalova Gazeteciler Cemiyeti Onursal Başkanı Mehmet Sadık Cantözün, Dr. Tuğrul Şener,  Av. Zeki Öcal, Haberci Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Ali Cantözün ve cemiyet üyeleri katıldı.

Yalova Gazeteciler Cemiyet Başkanı Ayhan Polat gecede yaptığı konuşmada, Rüstem Yılmaz’ın Yalova’da Gazetecilik mesleğinin duayen simi olduğunu söyledi. Meslek hayatında Rüstem Yılmaz’ı örnek aldığını da belirten Polat, “Rüstem ağabeyimiz, her zaman örnek aldığımız kıymetli bir ağabeyimizdir. Kendisi 2006 – 2007 yıllarında da Yalova Manşet Gazetesinde de1 yıl kadar yazarlık yaptı. Bizlere hep yol gösterici ve geleceğin yeni nesil, bu mesleğin sevdalısı olanlara önderlik yaptı.” diye konuştu.

Polat konuşmasının ardından Rüstem Yılmaz’a gün anısına hazırlanan plaketi takdim etti.

Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman da yaptığı konuşmada duayen gazeteciRüstem Yılmaz’labir çok alanda ortak çalışmalarının olduğunu belirterek, “50 yıl bir meslekte kolay bir zaman değil, az bir emek yok. Kalem oynatmak çok da kolay bir iş değil. Gazetecilik zor bir meslek 365 gün 24 saat emek verdiğiniz, mesai verdiğiniz bir meslek. Yerel gazetecilik de maddi ve manevi bir o kadar da zor. O işin mutfağında çalışmış olan ve en iyi bilenlerdenim. Gazeteci olunmaz, gazeteci doğulur diye bir söz vardır. Yazı işi o nedenle hassastır. Rüstem ağabey de sporla ilgili bölümlerde hakkını en iyi verenlerdendi. Eşiyle,çocuklarıyla ve torunlarıyla uzun ve sağlıklı bir ömür diliyorum” ifadelerini kullanarak Yılmaz’a gün anısına hediye takdiminde bulundu. Rüstem Yılmaz da başkan Salman’a Fenerbahçe forması hediye etti.

Yalova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tahsin Becan da konuşmasında Yalova Gazeteciler Cemiyetinin düzenlediği organizasyondan dolayı Başkan Ayhan Polat’ı tebrik etti.

Becan, “Aynı sektörde çalışıp da birbirine destek veren kurumu bulmak çok zor. Bu anlamda arkadaşları da kutluyorum. Rüstem Bey’i de mesleğindeki hassasiyetinden dolayı da tebrik ediyorum. Bir konu hakkında yapacağı haberde mutlaka arayıp bütün detaylarını sormadan kaleme almazdı. İnşallah mesleğinde daha uzun yıllar kendisini görürüz” dedi.

Düzenlenen programdan dolayı duygulandığını ifade eden Duayen Gazeteci Rüstem Yılmaz, yaptığı konuşmada,“Bu tablo gözlerimi yaşarttı. Bu tablo karşısında heyecanlanmamak mümkün değil. Geldiğiniz için hepinize çok teşekkür ediyorum. Bana güç verdiniz. Arkadaşlar bana 50 sene daha diyorlar ama gidebildiği yere kadar, “Kalem beni bırakmadıkça, ben kalemi bırakmayacağım”söz veriyorum. Çünkü ben Yalova’ya âşık bir insan olarak buraya geldim. Benim genç arkadaşlarıma da tavsiyem şudur; “Dürüst olalım ve tarafsız olalım. Her parke taşının altında milyonlarca haber vardır yeter ki o taşı kaldıralım” diye konuştu.

Haber / Foto: Yunus Ozan SÖYLER