Başkan Kanar gazetemize yaptığı basın açıklamasında, ‘’Bilindiği üzere, ülkemiz özellikle ekonomik, siyasi, hukuki ve uluslararası dış politika sebebiyle karşılaştığı sıkıntılar sonucu zor günler yaşanmaktadır.

Şimdiye kadar millet olarak buna benzer çok zor günleri aşarak bu zamana kadar geldik. Fakat mevcut durumda kurum ve kuruluşlar çalışamaz, hukuk işlemez, ortak akıl ve irade oluşmaz ve demokratik kurallar ile meşveret yok haldedir. Dolayısıyla tek bir şahsın irade ve irfanı ile bu kaostan çıkış mümkün görülmemektedir.’’

Kenar, ‘’Ortak akıl ve ortak irade ortaya koyulmalı’’  

‘’Bu sebeple siyasi parti ayrımı gözetmeksizin, iktidarın içindeki duyarlı ve samimi insanlar dahil, muhalefetin tamamı ile ortak bir zeminde buluşmak zorundayız. Bu ortak zeminin hedefi ve vazifesi, muhabbet, hürriyet, meşveret ve adalet olmalıdır.

Demokrasiye giden yolun yöntemi ise, akıl, bilim, hukuk ve kuvvetler ayrılığı esaslarının hâkim kılınmasıdır.

Türkiye Cumhuriyeti’nin sıkıntıdan kurtulmasının çaresi, bu şekilde düşünenlerin bir araya gelerek, ortak akıl ile bir ortak irade ortaya koyması ile mümkündür.

Muhalefetin bazı konularda bir araya gelmesi ve hukuken bazı adımlar atması sevindirici, fakat yeterli değildir. Çünkü sıkıntılar çok fazla ve çok büyüktür.

Biz de Merkez Parti olarak bu çalışmaya bir katkı sunmak istiyoruz. Vicdanımız bize bunu emrediyor. Bu sese ehli insaf herkesin ses vermesini ve katkı sunmasını bekliyoruz. Cumhuriyet, egemenlik kayıtsız şartsız Milletindir. Tek bir şahsın ve sarayın değildir.’’ Şeklinde yaptı.