Kandemir ‘’Kent yaşamının vizyonunu ve hemşerilik bilincinin geliştirilmesi için adayım’’  

Kandemir Polat’a yaptığı açıklamada, ‘’Kentte hak ve hukukunun korunması, çevreye duyarlılık, sosyal yardımlaşma ve dayanışma, saydamlık, hesap sorma, hesap verme, katılımcı yönetici, yerinden yönetim ilkelerini hayata geçirmeye çalışan oluşum olarak tanımladığımız kent konseyleri ‘gönüllülük’ esasında çalışan, ilin tüm kurum kuruluşlarını içinde barındıran, kentin en güçlü STK’sıdır. Bu yapıda şehrin ortak aklının beklentisi, en doğru görüş olarak ortaya çıkmaktadır.’’  

Kandemir; ‘’Ehliyetli, Yürütme Kurulu Üyelerine de ihtiyaç var’’

Kent için karşılık beklemeden üretmek, doğru kararlar almak ve bu kararları hayata geçirmek için önemli bir göreve talip olduğunu söyleyen Kandemir, ‘’Sadece Yalova Kent Konseyi Başkanlığı değil, Yalova Kent Konseyi Yürütme Kurulu’na seçilecek olan Yürütme Kurulu Üyelerinin de donanımlı kişilerden seçilmesi gerek. Sadece benim başkan olmam bir şey ifade etmez, kentin sorunlarını dert edecek; tecrübeli, ehliyetli, gönülden hizmetler yapabilecek Yürütme Kurulu Üyelerine de ihtiyaç var.’’

Kandemir; ‘’STK’ların gücü günümüzde tartışmasız’’

‘’STK’lar, hem kamuoyu oluşturmada, meydana gelen veya gelebilecek problemler karşısında gerekli reaksiyon göstermeleri açısından, Kentin olmazsa olmazlarıdırlar.  

Yalova Kent Konseyi, geçmişten beri süregelen çalışmaları ve birikimi ile ilimizde önemli bir fonksiyonu üstlenmiştir. Şehrin ortak aklının birleştiği bu yapıda en doğru görüşün ortaya çıkması, siyaset üstü bir duruştur. Oluşturulacak çalışma grupları, ortaya konulacak raporlar, kent için hayati önemlere sahip kararlardır. Konusunda uzman ve gönüllü olarak katkı sağlayan kurum ve kuruluşların özverili çalışmaları ile oluşturulan öneriler, kent için önemli veriler olacaktır.’’  

Kandemir; ‘’Yasal çerçevede Kent Konseyleri neler yapar?’’

Yerel düzeyde demokratik katılımın yaygınlaştırılmasını, hemşerilik hukuku ve ortak yaşam bilincinin geliştirilmesini, çok ortaklı ve çok aktörlü yönetişim anlayışının benimsenmesini sağlarlar.

Sürdürülebilir gelişmenin sağlanması ve bu konuda ortaya çıkan sorunların çözümüne yönelik planların hazırlanması ve uygulanmasını sağlarlar.

Kente ilişkin temel stratejiler ve faaliyet planlarının belirlenmesinde, uygulama ve izleme süreçlerinde tüm kenti kapsayan ortak bir aklın oluşturmasına katkıda bulunurlar.

Yerellik ilkesi çerçevesinde katılımcılığın, demokrasiyi ve uzlaşma kültürünü geliştirirler.

Kentin kimliğine ilişkin tarihi, kültürel, doğal ve benzeri değerlere sahip çıkar ve geliştirirler.  

Kent kaynaklarının etkili, verimli ve adil kullanımına katkıda bulunurlar.  

Sürdürülebilir kalkınma anlayışına dayalı, kentin yaşam kalitesini geliştiren, çevreye duyarlı ve yoksulluğu giderici programları desteklerler.

Sivil toplumun gelişmesine ve kurumsallaşmasına katkıda bulunurlar.

Çocukların, gençlerin, kadınların ve engellilerin toplumsal yaşamdaki etkinliklerini arttırmak ve yerel karar alma mekanizmalarında aktif rol almalarını sağlarlar.

Kent yönetiminde saydamlık, katılım, hesap verebilirlik, öngörülebilirlik ilkelerinin uygulanmasına katkıda bulunurlar.

Kent Konseyinde oluşturulan görüşlerin değerlendirilmek üzere, ilgili belediyeye gönderilmesini sağlarlar.’’

Kandemir ‘’Karşılık beklemeden kente bir şeyler verebilmek önemli’’

‘’Yasal çerçevede kentlilik bilinci, Kent Konseyinin günlük yaşamımızda çok kapsamlı yeri olduğunu da gösteriyor.’’ Diyen Kandemir, ‘’Kent Konseyleri, hepimizi doğrudan ilgilendiriyor. Sivil Toplum Örgütlerinin yanı sıra, kamuyu temsil eden atanmışlarla birlikte oluşan Kent Konsey’leri, bir şehre hizmet edebilmenin en güzel imkanını sergiliyor. Karşılık beklemeden, yaşadığı kente bir şeyler verebilenler için güzel fırsat. Tüm Yalova’yı kucaklayarak, Yalova ortak paydası ve menfaatleri doğrultusunda “Eğriye eğri, doğruya doğru’’ diyebilmenin yeridir Yalova Kent Konseyi.’’

Kandemir ‘’Yalova, model alınmaktadır’’

‘’Yalova, ülkemizde her yönüyle model alınmakta, bilgi ve tecrübe birikiminden yararlanılmaktadır. Genç ve dinamik nüfus yapısına sahip olan ilimizde üniversite gençliğinden ve STK’larda görevli, eğitimli kadınların bilgi ve tecrübelerinden faydalanmak gerekir.  

Yalova bölgesinde cazibe merkezi olma yolunda emin adımlarla ilerleyen bir kent. Toplumsal uyum ön planda olmalı. Yalova, büyüyen ve potansiyel olarak, 20 yılda mevcut durumunun 2-3 katı büyümeye elverişli yapıya sahip bir kenttir. Bu potansiyeli ve enerjiyi, düşünen-üreten bir yapıya dönüştürmek mümkündür.’’ Şeklinde açıklamada bulundu.  

Haber-Yorum/Ayhan Polat