Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk, pazarcı esnafı ile belediye meclis salonunda düzenlenen toplantıda bir araya geldi. Pazarcı esnafının talep ve önerilerini dinleyen Tutuk, pazarcı esnafının yüzünü 5+5 sistemiyle güldürdü.

Belediye Başkan Vekili Tutuk, kapalı pazaryeri esnafı ile Dinçer İlhan Belediye Meclis Salonu’nda düzenlenen toplantıda buluştu. Düzenlenen toplantıya; Yabeltaş ve Yalova A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Celal Özel, Yalova Pazarcılar Odası Başkanı Orhan Seyfi Kalyoncu ve AK Parti Belediye Meclis Üyesi Arif Oktay Tunç da eşlik etti. 

5+5 Sisteminde Karar Alındı

Şubat ayında düzenlenecek kira sözleşmelerinin ana madde olarak konuşulduğu toplantıda söz alan Belediye Başkan Vekili Tutuk,

“Göreve geldiğimiz günden bugüne tüm esnafımızın yanında olmaya, sorunlarını kendi sorunumuz bilip bu doğrultuda sizleri çözümlere kavuşturmaya özen gösterdik ve gösteriyoruz. Sizleri mağdur etmemek ve her zaman yanınızda olduğumuzu hissettirmek adına fırsat buldukça sizleri ziyaret ederek talep ve önerilerinizi dinliyoruz. Çalışmalarımızı da sizlerin sorunlarına göre şekillendiriyoruz. Şubat ayında imzalanacak kira sözleşmeleri ile ilgili 5+5 sisteminde karar alacağız. İlk 5 yıllık süreçte TEFE ve TÜFE oranları baz alınmayacak. Ondan sonraki 5 yıllık süreçte yine sizlerle bir araya gelinerek yapılacak toplantı ile ilgili de yine sizlerin lehine karar alınması taraftarıyım.” dedi.