Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, İstanbul, Kocaeli, Sakarya ve Yalova illeri, 17.03.2022 Perşembe gününden itibaren soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına gireceği tahmin ediliyor.

Perşembe günü genellikle yağmur ve sağanak, bölgenin güneydoğusunda (Sakarya'nın güney

İlçelerinde) karla karışık yağmur ve kar şeklinde başlayacak. Yağışların 18.03.2022 Cuma gününden itibaren Bölge genelinde kar şeklinde görülmesi bekleniyor.

Yağışların, kuvvetli yer yer yoğun kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Önümüzdeki hafta ortasından itibaren yeni bir soğuk ve yağışlı havanın Bölge genelinde etkili olacak.

Rüzgârın, kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli zaman zaman kısa süreli fırtına şeklinde eseceği, hava sıcaklıklarının önümüzdeki bir haftalık periyotta mevsim normallerinin 4 ila 8 derece altında seyredeceği tahmin ediliyor.

Vatandaşlarımızın ve yetkililerin Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yayınlayacağı güncel hava tahmin ve uyan raporlarını takip etmeleri önem arz ediyor.

İstanbul'da beklenen hava durumu, 17.03.2022 Perşembe günü yağmur ve sağanak şeklinde başlayacak. Yağışların, 18.03.2022 Cuma gününden itibaren il genelinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görüleceği tahmin ediliyor.

Kar yağışlarının önümüzdeki hafta başına kadar aralıklarla yer yer kuvvetli kar sağanak şeklinde etkili olması bekleniyor. Hava sıcaklıklarının Cuma gününden itibaren hissedilir derecede düşerek bir haftalık periyotta mevsim normallerinin altında seyredeceği tahmin ediliyor.