Tali, ‘’Arboretum ilgili projelerimiz de olacak’’

İlk olarak, Yalova İl Kültür ve Turizm Müdürü Şeref Tali yaptığı açıklamada; ‘’Yalova Valisi Muammer Erol nezdinde Yalova'nın markası olan endemik bitki türleri barındıran bu nadide ortamın, gözümüz gibi baktığımız Karaca Arboretum’u bugün ziyaret ettik. Yalova, Marmara Bölgesi'nin bir incisidir. Sanayiden bıkmış ve yılmış insanların gelip dinlenebileceği bir yer konumundadır. Burası dünyada 15. Canlı Ağaç Müzesi ödülünü almış bir yerdir. Bu alan 135 dönümlük bir alandır. 20 dönümlük bir alanı gezi ve tur için kullanılıyor. Buranın bilinirliliğini arttırmalıyız. Karaca Arboretum’u bir çekim merkezi haline getirmek için elimizden geleni yapacağız. Bununla ilgili projelerimiz de olacak’’ dedi.

Okur, ‘’Türkiye hatta dünya için önemli bir yer’’

Daha sonra söz alan Karaca Arboretum Sorumlusu Tuğba Okur ise, ‘’Burası, Yalova, Türkiye hatta dünya için önemli bir yer. Birçok bitki türlerini bir arada bulunduran arboretum, Hayrettin Karaca için doğaseverler için oldukça önemli bir yer. Burasının kapanmasının söz konusu değil. Ama personel azaltımı ile ilgili düşünceler var. Kış aylarına girildiği için personel tasarrufuna gidilmesi düşünülüyor. Geziler azaldı. Ama kapatılması gibi bir durum yok’’ dedi.

Parıldar, ‘’Faaliyetleri engelleyici bir durum yok’’

Yalova İl Tarım ve Orman Müdürü Suat Parıldar yaptığı konuşmada; ‘’Burası Yalova için önemli ve kıymetli bir yer. Karaca Arboretum ile ilgili bizler planlama notlarına baktık. Bize kurum olarak burasıyla ilgili herhangi bir talep gelmedi. Arazi kullanımı kanunu tarafından görüş talep edilecek ve etüt değerlendirilmesi yapılacak. Şu an elimize ulaşmış aksi bir yönde herhangi bir talep yok. Faaliyetleri engelleyici bir durum yok.’’ Dedi.

Daban, ‘’Personel azaltılmamalı, istihdam oluşturulmalı’’

Son olarak söz alan, Yalova Belediye Meclis Üyesi Uğur Daban; ‘’Valiliğimizin bu konuya sahip çıkarak, böyle bir yerde açıklama yapılmasından dolayı teşekkür ederim. Bundan daha ziyade Tuğba Okur’un şahsında buranın kurulmasında emeği geçenlere başta Hayrettin Karaca olmak üzere herkese teşekkür ediyorum. Bir endişeyle, acabalar söz konusu olduğu bir konuyu gündeme taşıyarak buranın sürekliliğine de bir şerh düşmüş oldu. Burası Yalova'nın gerçekten bir cennet noktası. Önemli bir marka değeri ve uğrak noktası. Değil kapanmak, ziyaretçi sayısının arttırılması ile ilgili istişarelerin arttırılması gerekir. Burası öyle bir konuma gelmeli ki değil personel azaltılmamalı, istihdam oluşturulmalı. Sayı 50-60'a çıkmalı. Yalova'da turizm odakları da buranın bir odak noktası yapması için ellerinden geleni yapmalılar.’’