Karaçam açıklamasında; “2004 Yıldan beri her anma etkinliklerini yaptık. Etkinlik programını belirler bazen 3 gün bazen 1 gün olarak yaparız. Genelde alışkanlık haline geldi. Gündüz Stant açıp ki genellikle Anıtta akşam slayt gösterimi, daha sonrada anıttan meydana kadar ve anıta dönüş yürüyüşünü yaptıktan sonra saygı dürüşü, İstiklal marşını okuduktan sonra Vatandaşlara konuşma yaparak MAG anma etkinliğini bitiriyorduk. Sessiz yürüyüşümüze STK ve vatandaşlarda eşlik ediyordu.

2019 yılında Sayın Valimiz Muammer Erol’un isteği doğrultusunda Afet’le ilgili kurumların ve İçişleri Bakanı, AFAD Başkanının Katılımıyla etkinliğimizi Meydanda yaptık, kimi 24.00’de kimi 02.00’de yürüyelim derken MAG’lar olarak saat 23’de yürüyüşümüzü yaptık. Anıta geldik, saygı duruşumuzu ve İstiklal Marşımızı söyledik konuşmamızı yaptık ve dağıldık. Bizim etkinliğimiz bittikten sonra Belediye kendi etkinliğine başlıyordu. 15 yıl boyunca hiçbir sorun yaşanmadı.

Pandemi dolayısıyla etkinliğimizi kısıtladık. Saat 13.00/22.00 saatleri arasında yapmaya karar verdik. Yine Pandemi dolayısıyla Gazi Paşa Caddesi mini amfide yaptık. Gündüz stant, akşam depremle ilgili video gösterimi yaptık. 22.00’de yürüyüşümüz başladı Anıta geldik. Video gösterimi yapılıyordu. Saygı duruşu ve konuşma için rica ettik, Belediye Kültür Müdürü ricamızı kabul etmedi bir dakikalık saygı duruşuna başlarken video gösteriminin sesini az kıstılar. Saygı duruşu bitimi tekrar sesi yükselttiler. Konuşamadım. Basın mensupları kendilerine konuşmamı söylediler basın mensuplarına konuştum. 15 yıl sorunsuz bitirdiğimiz 17 Ağustos Etkinliklerine gerçekten gölge düştü.

Olayı bu duruma getiren yetkilileri Yalova MAG der olarak kınıyorum.

Şunu hiç kimse unutmasın; Bu ekip gönüllü çalışan aş ve iş istemeyen, olası bir depremde Devlete ve Vatandaşa yardım etmek en zor şartlarda bir can kurtarmak için yemin etmiş GÖNÜLLÜLERİN MORALI BOZULMUŞ ALKIŞLA OLAYI PROTESTO ETMİŞTİR.” İfadelerini kullandı.