Karadağ açıklamasında; CHP Genel Başkanımız Sn. Kemal Kılıçdaroğlu, Gençlere sesleniyorum..! Faizli KYK borçlarını ödemeyin! Bir sene içinde iktidara geliyoruz; sözünü verdiğim gibi, sizden sadece ana para talep edilecek, o da iş bulduğunuzda.” şeklinde açıklamada bulunmuştu.

Bu açıklamasının ardından, AK Parti’nin KYK borçlarını sıfır faizle yapılandırması üzerine “Kemal Kılıçdaroğlu söyler, AK Parti yapmak zorunda kalır” şeklindeki slogan karşılığını buldu.

AK Parti’nin sonu göründü. AK Parti’nin vakti tükendiği. Cumhuriyet Halk Partisi, AK Parti’ye 5 vaat için uyarıda bulundu.  

Bu Vaatler;

‘’1- Aile destekleri sigortasından faydalanan ailelerin çocuklarına kamuya personel alımlarında pozitif ayrımcılık yapılacak, mülakat kaldırılacak, zorunlu hallerde kamera kaydıyla mülakat olacak. Torpile kökten son verilecek. Yerel yönetimler de dahil kamuda ilana çıkılan her pozisyon için şeffaf kurallarla işe alım yapılacak.

Topçular Feribot İskelesi yeniden Tavşanlı’ya bağlandı Topçular Feribot İskelesi yeniden Tavşanlı’ya bağlandı

2- Gençlerin ilk cep telefonu ve oyun konsolu alımlarında ÖTV sıfırlanacak. İlk internet aboneliklerinden vergi alınmayacak ve indirimli paketlere ulaşmaları sağlanacak.

3- Üniversiteye kayıt yaptıran 18 yaş üstü her gence, kültür sanat etkinliklerinde kullanabileceği 1000.00 TL bakiyeli kart ya da mobil uygulama tanımlanacak. Bu kart veya mobil uygulama, finansal teknoloji ürünü olacak.

4- Gençlerden pasaport çıkarma işlemi ya da yurtdışına çıkış harcı alınmayacak.

5- Gençlerin alacağı ilk sıfır otomobilde ÖTV sıfırlanacak.’’ Şeklinde vaatlerde bulundu.