Meclis Başkanı Muğlim Bağatar’ın açılışını yaptığı toplantıda 7143 sayılı Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına ilişkin Kanun hakkında bilgilendirmede bulunan Yalova Defterdar Vekili Mustafa Karadeniz; “Bu kanun ile vatandaşlarımızın kamuya olan borç yükü azalacak” dedi ve diğer düzenlemeler hakkında bilgi aktardı.

Kanun kapsamında yapılandırılan borçların peşin veya ilk 2 taksit ödeme süresi içinde ödenmesi halinde ayrıca indirimler yapılacak, borçlar taksitler halinde ödenebilecek, vergi ihtilafları sona erecek, devam eden vergi incelemeleri için Kanundan yararlanılabilecek, geçmiş yıl beyanları arttırılarak vergi incelemesine muhatap olunmayacak, daha önce unutulmuş, eksik beyan edilmiş vergiler için pişmanlık beyanı yapılabilecek, işletme kayıtları gerçek duruma uygun hale getirilecek diyerek

Kanundan yararlanmak isteyenlerin 31 Temmuz 2018 tarihine kadar ilgili vergi dairesine başvuruda bulunmaları gerektiğini ifade etti.

YTSO Yönetim Kurulu Başkanı Tahsin Becan; Bilgilendirme için Yalova Defterdar Vekili Mustafa Karadeniz’e teşekkür ederek, “7143 sayılı yapılandırma kanunu tüm vatandaşlarımıza ve üyelerimize önemli bir fırsat sunuyor. Bu kadar çeşitli alanlarda düzenleme yapan ve toplumun her kesimine hitap eden kanundan azami şekilde faydalanmak gerekiyor. Üyelerimiz bizzat vergi dairesine giderek ya da www.gib.gov.tr adresi üzerinden işlem yapabilirler” dedi.