Siftah çalışmasından, esnafın çok memnun olduğunu ve teşekkür mesajları aldığını belirten Karaman; ‘’Zor günlerde esnafın manevi olarak yanında olduk. İktidara geldiğimizde de her zaman halkımızın yanında olacağız.

Kıymetli esnaf kardeşim; Başta şahsınız olmak üzere, ülkemizin ticari hayatının ana direği olan işyerlerini her türlü zorluğa rağmen açık tutan tüm esnaf kardeşlerimi muhabbetle selamlıyorum.

Sizler her sabah besmele ile açtığınız işyerinizde, Ailenizin geçimini sağlayacak helal kazanç için gün boyu çalışıyorsunuz.

Fabrikalarda ve atölyelerde üretilen ürünlerin halka ulaşmasındaki zincirin son ve en önemli halkası sizlersiniz. Türkiye'de ticari hayatın canlılığının göstergesi, gün sonunda ortaya çıkan cirolardır.

Yüksek ciroları sağlayacak olan ana unsur ise ülke ekonomisinin genel durumunun iyi olmasıdır. Devletin vatandaşlarına sağladığı ekonomik imkanların ölçüsü, piyasa hareketliliğini doğrudan etkilemektedir. Hem işçilere ödenen maaş miktarı, Asgari Ücret gibi vatandaşın cebini doğrudan ilgilendiren ekonomik göstergelerin yeterli düzeyde olması, devletin ana vazifelerinden biridir.!

Son yıllarda bu göstergelerin olumsuz seyri, asgari ücretin açlık sınırının altında kalması, işçi ve memur maaşlarının yetersizliği, insanlarımızı zorunlu bir tasarrufla karşı karşıya bırakmış, mevcut bu durumun en büyük sıkıntısını do esnafımızı yaşamıştır.

Pandemi süreciyle beraber bu sıkıntılar artmış, bu sıkıntıların yükünü yine esnafımız göğüslemek zorunda kalmıştır. Artan kira fiyatları, elektrik başta olmak üzere hiç durmadan artan girdi maliyetleri, piyasaların durumuna bakmadan her sene yükselen SGK primleri ise bu sıkıntıların üzerine tuz-biber olmuştur.

Milyonlarca insanımızın ekmek kapısı olan büyük-küçük iş yerlerinin bu zorluklar karşısında yeterli cirolara ulaşmasının ne kadar zor olduğunu görüyor ve biliyoruz.

Tüm bu zorluklara rağmen ayakta kalma mücadelesi veren siz kıymetli esnafımızı ticaret hayatımızın kahramanları olarak adlandırıyoruz.

Bir ülkenin zenginliğinin üretmekten, ürettiğini hak ettiği değerde satmaktan elde edilen geliri hakkaniyetli bir şekilde toplumun tüm kesimlerine dağıtmaktan geçtiğini bilen bizler, parti programımızda başta olmak üzere tüm bu olumsuz tablonun değiştirilebileceğini ilan ediyoruz.

Bu siftah çalışması ile de manevi olarak siz esnaflarımızın yanında olduğumuzu, iktidar olduğumuzu esnaflarımız için bu sorunlara köklü çözümler sunacağımızın mesajını ve taahhüdünü vermiş oluyoruz.

Her sıkıntının sonunda bir çıkış olduğunu ve bu çıkış yolunun Millî Görüş anlayışıyla Yeniden Refah Partisi iktidarında bulunduğunu ifade ediyoruz.

Bir kez daha sizleri ve tüm esnaf kardeşlerimizi hürmet ve muhabbetle Selamlıyorum.’’ Dedi.

Yalova’da 23 Nisan coşkusu doya doya yaşandı Yalova’da 23 Nisan coşkusu doya doya yaşandı