Marmara Belediyeler Birliği (MBB) ve Bosna Hersek ile İlişkileri Geliştirme Merkezi (BİGMEV) ile birlikte Bosna Hersek ve Türkiye belediyeleri arasında kurulmuş kardeş şehir bağlarının sürdürülmesi ve güçlendirilmesi adına online ‘Türkiye-Bosna Hersek Kardeş Şehir Buluşmaları’ düzenliyor.

Bu kapsamda Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, Bosna Hersek Buzim Belediye Başkanı Mersudin Nanic ile online görüştü. Kardeş şehir belediye başkanlarının katılımıyla düzenlenen online toplantıda, Covid-19 salgınının belediyelere ve iki ülkeye olan etkisine değinilerek salgınla mücadele konusunda karşılıklı bilgi ve deneyim paylaşımında bulunuldu.

“İlişkilerimiz güçlenerek devam edecek”

Buzim’de Aliya İzzetbegoviç meydanı yapmak üzere başlattıkları projeye ilişkin bilgi veren Buzim Belediye Başkanı Mersudin Nanic, bitki yetiştiriciliği alanındaki çalışmalarını aktardı.

Kardeş şehirlerarasındaki işbirliği, dayanışma ve halkların yakınlaşmasını önemsediklerini ifade eden Altınova Belediye başkanı Dr. Metin Oral, “Altınova Belediyesi olarak, Bosna Hersek’te Buzim ve Konjic Belediyeleri ile kardeş şehiriz. Ortak geçmişimizden dolayı Türkiye ve Bosna Hersek hep işbirliği içinde olmuştur. Yetkimiz sınırları içerisinde Altınova Belediyesi olarak, Buzim ve Konjic Belediyeleriyle işbirliğimiz güçlenerek devam edecektir” dedi.