3. Göz Gazetesi yayın ekibi ve Orhangazi Gençliği Kültür ve Dayanışma Derneği 8 yıldır sürdürdüğü kitap kampanyası, ‘KARNE NOTU NE OLURSA OLSUN, HEDİYESİ KİTAP OLSUN’ kampanyasını bu yılda sürdürdüler.

Kampanya hakkında konuşan 3. Göz Gazetesi imtiyaz sahibi İrfan Yılmaz, ‘Bizler suya bir taş attık, şükür ki dalga dalga yurt geneline yayılmaya başladı. Tabi ki bunda kıymetli meslektaşlarımızın yaptıkları haberlerin de etkisi büyük oldu. Yeni dönem gençlerin en büyük eksikliklerinin başında, kitap okuma alışkanlığının gelmemesi yatıyor. Aileler de “Kütüphane kitap dolu fakat çocuğum bir türlü kitap okuma alışkanlığını kazanmıyor” diye şikâyetçi oluyor. Oysa ki Bağdat Kütüphanesi sizin olsa bile, bu şekilde çocuğunuza kitap okuma alışkanlığını kazandıramazsınız. Fakat adına yazılı bir kitap hediye ederseniz, o kitabın çok kısa zamanda okunduğunu göreceksiniz. Kendinizden baz alın. Evladınız ya da bir dostunuz size “Sevgilerimle” diye not düşüp adınızın yazılı olduğu bir kitap hediye etse, o kitabı okur musunuz okumaz mısınız? İşte bütün sır burada. Onun içindir ki, KARDELEN Gençlik olarak diyoruz ki, ‘KARNE NOTU NE OLURSA OLSUN HEDİYESİ KİTAP OLSUN.’

Lütfen çocuklarınıza ve etrafınızdaki gençlere karne hediyesi olarak önce kitap hediye edin. Fakat mutlaka içine not düşün. Adını yazın ve iki kelimeyle de olsa sevginizi gösterin. Unutmamalıyız ki, Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Türk İstiklal ve Cumhuriyetini gençlerimize emanet etmiştir’ şeklinde açıklamada bulundu.