Yalova İl Sağlık Müdürü Halim Ömer Kaşıkçı, 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla ildeki basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya gelerek, tüm basın çalışanlarının gününü kutladı.

Göreve geldikten sonra yapılan çalışmaları ve son 6 ay içerisinde gerçekleşen faaliyetleri gazetecilerle paylaşan Kaşıkçı, ağustos ayında 400 yataklı Devlet Hastanesi’nin temelinin atılacağını söyledi.

Kaşıkçı temeli atılacak hastane ile ilgili şunları söyledi:

“Hastanenin hafriyat çalışmaları ve fore kazık çakım işleri büyük oranda tamamlandı. Yalova İli bu anlamda yatırımı geç kalmış bir il. Anadolu’nun birçok yerinde görmüşsünüzdür, ilçeler dahil olmak üzere birçok hastane binasını bakanlığımız yeniledi. Sıfırdan birçok yere yeni hastane binası da yaptı, fakat mekansal olarak bir sürü dezavantajına rağmen Yalova Devlet Hastanesi geç kalmış bir yatırım olarak nihayet başladı. Fakat başlamak bitirmenin yarısıdır. Yatay bir hastane olacak. Malum deprem bölgesindeyiz. Büyük bir bina olacak. 200 bin metre kare arsası var. 400 yatak kapasiteli 105 bin metrekare kapalı alanı olan bir hastane olacak. Mevcut hastanenin iki buçuk katı büyüklüğünde bir hastane olacak. Binada 500 adet deprem izolatörü var. Her biri 65- 70 cm 360 derece hareket edecek şekilde, yani zemin ne kadar hareket etse de binanın üzerinde sabit duracağı güvenli bir hastaneye kavuşacağız. Çalışmaları yakından izliyoruz. Ağustos ayında Sağlık Bakanımızın da programı uygun olursa resmi temel atma törenini de gerçekleştireceğiz. 800 araçlık otopark, 140 poliklinik, 215 tek kişilik oda, 11 ameliyathane, 100 civarında yoğun bakım ve palyatif yatak ve özellikli üniteye sahip güzel bir hastaneye kavuşacağız. İnşallah açmakta nasip olur.”

Yaptığı 2 saatlik sunumun ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kaşıkçı, Yalova basını ile iletişim içinde olacaklarını belirtti.