HABER: Abdullah Bozkurt

Riyad Belediye Başkanı İbrahim Muhammed El-Sultan’ın danışmanlığını yapan Ankara Genç MÜSİAD Başkanı Hüseyin Akçin, başka bir danışmanlığını yaptığı ismi gizli tutulan Türk iş adamı Başkan Akçin’den Kâbe örtüsü istedi.

Başkan Hüseyin Akçin Riyad’la irtibat kurdu, sonrasında Riyad Belediye Başkanı İbrahim Muhammed El-Sultan Başkan Akçin’e Türk iş adamına 2015 yılında Kabe’ye asılan örtüyü hediye etti. Riyad Belediye Başkanı İbrahim Muhammed El-Sultan’ın Yalova’daki bir tanıdığına gönderdiği Kâbe örtüsünü 10 Aralık Perşembe günü teslim alan Yalova Genç MÜSİAD Başkanı Can Bartın Akdemir ve Ankara Genç MÜSİAD Başkanı Hüseyin Akçin, örtüyü aynı gün Ankara’daki iş adamına gönderdi.

Her sene değişen Kâbe örtüsü, 365 günde dikiliyor. Kabe’ye asılan orijinal örtülerde hicri tarih yer alıyor. Saf ipek, altın ve gümüş ipliklerin kullanıldı Kâbe örtüsü her sene bir asıl bir de yedek olarak üretiliyor. Türk iş adamına hediye edilen yaklaşık 3 metre uzunluğundaki Kabe örtüsünün değeri yaklaşık 100 bin dolar.