Genel Kurulda divanı, Yalova Kent Konseyi Başkanı Mustafa Kandemir, Genel Sekreter Erkan Çetintaş ve Gençlik Meclisi Başkanı Fatih Ayaz yönetti.

Genel Kurulda Yalova İl Genel Meclis Başkanı ve Kent Konseyleri Birliği Etik Kurulu Başkanı Hasan Soygüzel söz alarak, Kent Konseylerinin işlevine ve önemine değindi. Daha sonra Yalova Kent Konseyi Genel Sekreteri Erkan Çetintaş “Kent Konseyi Nedir” başlıklı bir sunum yaparak, Genel Kurulu Kent Konseylerinin tanımı, yasal dayanağı, kuruluş amaçları ve ilkeleri, asli görevi ve işleyişi konusunda bilgilendirdi.

Yalova Kent Konseyi Başkanı Mustafa Kandemir ise 100 günlük süre içerisinde Gençlik Meclisi, Kadın Meclisi ve Engelli Meclisi ve Çalışma Grupları konusunda yapılan çalışmalar hakkında Genel Kurula bilge verdi ve yapılacak çalışmalara değindi.

Genel Kurulda Genel Kurul üyelerinden, meclislerden ve çalışma gruplarından gelen öneriler görüşüldü. Bu öneriler, bir rapor halinde Yalova Belediye Meclisi ve ilgili kurumlara sunulmasına oy birliğiyle karar verildi.

Ayrıca Genel Kurulda, Gençlik Meclisi Hukuk Çalışma Grubu tarafından hazırlanan Engelli Meclisi Yönergesinin kabulüne karar verildi. Genel Kurul, üyelerden gelen görüş ve öneriler sonrası hatıra fotoğraf çekimi ile sona erdi.