Kadınlarımız, hayatın her alanında sevgi ve fedakârlığın toplumdaki temel taşlarıdır. Kadınlarımızın toplum içerisinde ortaya koydukları fedakârlıklar ve özveriler hem ailelerine, hem de yaşadıkları topluma büyük değer sağlamakta ve dolayısıyla bir milletin iyi bir yaşam düzeyine ulaşmasına yardımcı olmaktadır. Bu nedenle kadınlara hoşgörü göstermeyen toplumlarda gelişim ve kalkınma hiçbir zaman sağlanamamaktadır. 

Türk kadının fedakârlığı tarihten gelmektedir. Bilindiği gibi Türk kadını İstiklâl Savaşı başta olmak üzere tarihin birçok döneminde gerek cephede, gerekse cephe gerisinde tüm gücü ile hizmet vermiştir. Cephede erkekle omuz omuza düşmana karşı savaşırken cephe gerisinde de çeşitli faaliyetleri ile savaşa destek vermiştir. Türk kadınının kahramanlık simgesi Nene Hatun, bebeğini beşikte bırakıp cepheye koşmuştur. Milli Mücadele'nin kadın kahramanı Kara Fatma, asker eşiyle cepheden cepheye koşmuş, askerlere yemek pişirmiş ve onların yaralarını sarmıştır. Türkiye Cumhuriyeti kurulduktan sonra da kadınlarımız ülkenin kalkınması, gelişmesi ve savunmasında geçmişten günümüze çok önemli görevler üstlenerek kendilerini kanıtlamışlardır.

Diğer taraftan günümüzde tüm yasal düzenlemelere rağmen ne yazık ki kadınlarımız, insanlıktan nasibini almamış kişilerce şiddete uğramakta, maalesef elim cinayetlere maruz kalmaktadır. Bu durum yüreğimizi yaralamakta, toplumsal huzurumuzu derinden sarsmaktadır. Dolayısıyla kadına yönelik her türlü şiddetin önlenmesi için en ağır cezaların uygulanması gerektiğini düşünüyoruz. Kadınlarımızın hak ettikleri konuma gelmeleri ve geleceğe güvenle bakmaları için onlara gereken değerin verilmesi gerektiğine inanıyoruz. Gereken değeri gören kadınlarımızın sevgi ve hoşgörü ile yetiştirecekleri nesillerin devletimizin ve milletimizin ilerlemesi için elzem olduğunun altını çiziyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle tüm kadınlarımızın “8 Mart Dünya Kadınlar Günü”nü en içten dileklerimizle kutluyor, dünyada ve ülkemizde kadınlarımızın barış, eşitlik ve adalet içinde sevgi ve saygının egemen olduğu, mutlu ve huzurlu bir yaşantıya sahip olmalarını diliyoruz. Bu kutlu devlet için her türlü fedakârlıktan kaçınmayan, şehit olan tüm kadınlarımızı bu vesileyle rahmet ve minnetle anıyoruz.