Yalova Belediyesi İmar Müdürü Ömür Bayar, İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü Temsilen İnşaat Mühendisi Serdar Çakın İl Özel İdare ve Kentsel İyileştirme Müdür Vekili Necat Akın Yalova Üniversitesi Öğr. Görev. Volkan Topçu İnşaat Mühendisleri Oda Başkanı Hüseyin Uygun Mimarlar Odasını temsilen Ünal Akıllıoğlu Jeoloji Mühendisleri Oda Başkanı Osman Kendir Harita ve Kadastro Mühendisleri Oda Başkanı Levent Kasap ve Şehir Plancısı Ergüder Falay’ın içinde bulunduğu Yalova Kent Konseyi Kentsel Çalışma Grubu kuruldu.

Yalova Belediyesi İmar Müdürü Ömür Bayar yapmış oldukları çalışmalarla ilgili gruba bilgi verdi ve bir sunum gerçekleştirdi. Çalışma Grubu üyeleri de kendi görüş ve önerilerini grup ile paylaştılar. Bundan sonraki toplantılarda kolaylaştırıcılık görevine Jeoloji Mühendisleri Odası Başkanı Osman Kendir yardımcılığa da İl Özel İdare İmar ve Kentsel İyileştirme Müdür Vekili Necat Akın seçildi.

İlimizde yer alan ilgili kurum ve kuruluş temsilcilerinin de katılımıyla gerçekleşen tanışma toplantısında Kentsel Dönüşüm konusunda belediyemizin yapmış olduğu mevcut çalışmalar, ilimizin sorunları ve ihtiyaçları izlenecek yöntem ve eylem planları görüşüldü.

Olası bir deprem ve sonuçları hakkında öncelikli yapılması gerekenler konusunda uzmanlar fikir alışverişinde bulundu.