Ziyaret de AK Parti Yalova İl Gençlik Kolları Başkanı Emirhan Balkaya da hazır bulundu. Görüşme mesafe kurallarına uygun şekilde gerçekleşti. Yalova gündeminde öncelikli konular enine boyuna bu görüşmede ele alındı.

Yalova Kent Konseyi Başkanı İsmail Mutlu, Yalova Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyeleri ile kent için hazırladıkları öncelikli yapılması gereken çalışmaların listesini, Vekil Ahmet Büyükgümüş’e teslim etti. 

Yalova için gerekli olan öncelikli konuların başında; Çiftlikköy de 1999 Marmara Depreminden sonra atıl vaziyette bulunan ve Yalova Üniversitesi’ne geçtiğimiz yıllarda tahsisi yapılan 70 dönüm arazide, Uluslararası Kongre Merkezi’nin yapımı için yatırımcı bulunması.

Termal ilçesinde 1999 Marmara Depremi sonrası Japon Kızıl haçı tarafından yaptırılan ve yıllardır atıl vaziyetteyken Yalova Üniversitesine tahsis edilen binanın, Uluslararası Sağlık Turizmine kazandırılması için iç donatımının yapılması için kayak bulunması.

Karamürsel’den, İstanbul ve Adalara olan eski vapur ulaşımının Yalova’dan aktarmalı olarak yapılması.

Doğa ve Sağlık Turizminin geliştirilmesi için girişimde bulunulması.

Yaşlı Dostu Kent Yalova Projesinin hayata geçirilmesi.

Yalova Lisesi binasının, yeniden yapılması ve yapım sürecine destek olunması.

Yalova Kent Konseyi binasının tescillenmesi.

Dereağzı bölgesinde yeni yaşam alanlarının oluşturulması. Balık Mezat noktası olarak yıllar önce belirlenen Dereağzında bu projenin hayata geçirilmesi.

Kaçak yapılaşmanın önüne geçilmesi ve denetimlerin sürdürülmesi.

Deniz Salyası (Müsilaj) sorunu başta olmak üzere, Marmara Denizi’nin kirliliğinin önüne geçilmesi konuları aktarıldı. Vekil Büyükgümüş ise: - Termal ilçesinde bulunan otellerin fizik tedavi ruhsatı almış olduğunun, ilerleyen dönemlerde kür Merkezleri ile uluslararası sağlık turizminin geliştirilmesi çalışmalarının başlayacağı,

- YAKAB tesisimizin Yalova nüfusunun 3 katına cevap verebilecek kapasitede olduğu, Tesisin ayrıca modernize edileceği,

- Gökçe 2 barajının yapımı için planlama sürecinin başladığı,

- Turizm tahsis alanlarının 200 dönümlük bölümünde ilana çıkılacağını, nitelikli turizm tesisleri ile bölge turizmine ciddi bir katkı sağlanacağı,

- Altınova, Çınarcık ilçelerinde bungalov tipi doğa turizmine uygun tesislerin yapılacağını,

- Kent Kütüphanesi kurulması için gerekli çalışmaların başladığını,

- Ormanlık bir alana sahip olacak şekilde Yalova Spor Tesislerinin Safran köyüne taşınacağı,

- Stadyumun olduğu alanın spor temalı ve deprem durumunda toplanma alanı olacak şekilde Millet Bahçesi haline getirileceği,

hususlarında yürütme kuruluna bilgilendirmede bulundu.

Ayrıca, Yalova Kent Konseyi tarafından, ‘Depremsellik ve Kentsel Dönüşüm Çalışma Grubu’ tarafından hazırlanan ara rapor sunuldu ve Kent Konseyi çalışmaları hakkında bilgiler de verdi.

Gelecek dönem yapılacak çalışmalar ve projeler hakkında Vekil Büyükgümüş’e dosya sunuldu.

Vekil Büyükgümüş ve Yalova Kent Konseyi Yönetimi düzenli mutat şekilde daha sık bir araya gelmek hususunda karar aldı.

Görüşme, toplu olarak fotoğrafı çekimi ve Vekil Büyükgümüş’e teşekkür ile son buldu.