Yalova Kent Konseyi Başkanı İsmail Mutlu, Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyeleri; Yalova İl Özel İdaresi’ni temsilen Genel Sekreteri Selim Karahan, Yalova Üniversitesini temsilen Prof. Dr. Mustafa Öksöz, Yalova Ticaret ve Sanayi Odasını temsilen Yönetim Kurulu Üyesi Özgür Çavuşoğlu, Yalova Gazeteciler Cemiyetini temsilen Başkan Ayhan Polat, TEMA’yı temsilen Ergüder Falay, Yalova Muhtarlar Derneğini temsilen Başkan Mustafa Kandemir, MAG-DER’i temsilen Yönetim Kurulu Üyesi İdris Durmuş, Yalova Kent Konseyi Kadın Meclisini temsilen Başkanı Nurten Anıl ziyarette bulundu.

İlk olarak Yalova Gemi İhtisas OSB ve Yalova Avrasya OSB Müdürleriyle şantiye alanında bulunan yemekhanede kahvaltı yapan Yalova Kent Konseyi Yönetimini oluşturan isimler, toplantı öncesi tek tek kendilerini tanıttılar.

Yalova Gemi İhtisas OSB Bölge Müdürü Özgül Su ve Yalova Avrasya OSB Bölge Müdürü Utku Delikanlı’nın başında bulundukları OSB’ler hakkında, Yalova Kent Konseyi Başkan ve Yürütme Kurulu Üyelerine bilgilendirmede bulundular.

Ziyarette bulunan heyette ki Yalova Kent Konseyi Başkan ve Yürütme Kurulu Üyeleri, Yalova Gemi İhtisas OSB Bölge Müdürü Özgül Su ve Yalova Avrasya OSB Bölge Müdürü Utku Delikanlı’dan, Yalova Kamuoyunun gündeminde olan birçok soruyla cevaplar aradı.

Yapılan bilgilendirmelerin ardından, Avrasya OSB alanında yapımı 6 bloktan oluşan ve ilki tamamlanan faaliyette ki LC Waikiki deposu gezildi.

Yalova Kent Konseyi Başkanı ve Yürütme Kurulu Üyeleri, LC Waikiki depo sorumlusunun bina hakkında yaptığı bilgilendirmenin ardından, birbirlerine komşu ve yönetimleri bir olan her iki OSB’de yaklaşık 1,5 saat yaptıkları görüşmelerin ardından şantiyeden ayrıldı.   

Başkan Özdemir doyurucu bilgiler aktardı

Yalova İMES OSB Yönetim Kurulu Başkanı Direnç Özdemir, Bölge Müdürü Musa Turan ve Bölge Müdür Yardımcısı Mustafa Acar’ın karşıladığı Yalova Kent Konseyi Başkan ve Yürütme Kurulu Üyeleri, sunumun yapılacağı bahçe içinde ki alanda ağırlandı.

İlk olarak kendisi ve toplantıya katılım gösteren diğer yöneticiler hakkında tanıtımda bulunan Yalova İMES OSB Yönetim Kurulu Başkanı Direnç Özdemir, Yalova İMES OSB’nin kuruluş kararı alındığı 2017’den bu yana yapılan tüm çalışmaları detaylı bir şekilde Yalova Kent Konseyi Başkan ve Yürütme Kurulu Üyelerine anlattı.

Sorulan birçok soruyu içtenlikle cevaplayan Başkan Özdemir, Yalova Kent Konseyi Başkan ve Yürütme Kurulu Üyelerine doyurucu nitelikte bilgiler aktardı.

Günün son ziyareti, Rektör Cebeci’ye yapıldı

Yalova Kent Konseyi Başkan ve Yürütme Kurulu Üyeleri, sabah saatlerinde OSB’lere yaptıkları bilgilendirme toplantılarının ardından, öğleden sonra Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Suat Cebeci’yi makamında ziyaret ettiler.

Yalova Üniversitesi’nin 2020-2021 Eğitim yılının ilk dönemini, Salgından dolayı Uzaktan Eğitim ile yapılmasının Yalova kent ekonomisi başta olmak üzere, birçok konuda olumsuzluklar yaşattığı gerçeği dile getirilerek, ikinci dönem Yalova Üniversitesi’nin yüz yüze eğitim yapması için her türlü hazırlığın şimdiden yapılması için girişimlerde bulunulması istendi.

Rektör Cebeci konu ile ilgili yaptığı bilgilendirmede, Yalova Üniversitesi’nin, 2020-2021 Eğitim yılında, yüz yüze eğitim için tüm tedbirlerin alındığını, Yalova Üniversitesi Senatosu’nun aldığı kararını YÖK’ün tavsiye kararının ardından iptal edilerek Uzaktan Eğitim kararının yeniden alındığını söyledi.

Yalova Üniversitesi’nin, 2019-2020 son 3.5 aylık salgın döneminde yaşananları iyi analiz ettiklerini söyleyen Rektör Cebeci, yeni eğitim yılında mutlak surette yüz yüze eğitim yapılması için ceddi bir hazırlık içinde olduklarını dile getirdi.

Yalova İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu ile yapılan toplantılardan çıkan karara uymaktan başka bir çarelerinin olmadığı gerçeğinin altını çizen Rektör Cebeci, yüz yüze eğitimin ikinci dönem herhangi bir sorun ile karşılaşmaması için çalışmalar yürüttükleri söyledi.

Yalova Üniversitesi’nin tüm kademeleriyle, 2020-2021 Eğitim yılında, yüz yüze eğitim için hazır olmasına rağmen Bilim Kurulu’nun YÖK’ün sorumluluğuna bıraktığı bu durumun, YÖK tarafından tavsiye niteliğinde duyurusuna Türkiye de ki tüm üniversitelerin uyduğu kurala Yalova Üniversitesi Senatosu’nun aldığı kararı uyguladıklarını belirtti.