Toplantı Kent Konseyi Başkanı İsmail Mutlu’nun bugüne kadar grup çalışmalarına katılım sağlayan ve görüşleri ile önemli katkılarda bulunan kurum temsilcilerine teşekkürü ile başladı.

Daha sonra Çalışma Grubu Başkanı Yalova Jeoloji Mühendisleri Odası Temsilcisi Osman Kendir ara raporu sunmak üzere söz aldı. Raporun sunumunda geçmiş depremlere vurgu yapan Kendir, Yalova’daki mevcut binaların ve zemin özelliklerinin durumunu ortaya koydu. Kentsel Dönüşümde Sosyal Kontrat Bakış açısının önemine vurgu yaptı.

Kendir, Kentsel Dönüşümün “daha fazla yeşil alan, daha fazla sosyal ve teknik altyapı, daha fazla donatı, sağlıklı ulaşım sistemi ve özellikle yaşanabilir kentler oluşturmak” olduğunu ifade etti. Ayrıca ara rapor sunumunda Kendir, Yalova Belediyesinin Kentsel Dönüşüm Çalışmaları, kentsel dönüşümün dünyadaki ve Türkiye’deki iyi ve kötü uygulama örnekleri, tarımsal arazilerin durumu ve bina kimlik kartı projesi hakkında katılımcılara bilgi verdi.

Taslak Kentsel Tasarım aşamasına geçildi

Daha sonra Yalova Belediyesi İmar İşleri Müdürü Ömür Bayar söz alarak Yalova Belediyesinin Kentsel Dönüşüm konusundaki güncel çalışmaları hakkında bilgi verdi. Bayar, Yalova Dönüşüm Stratejinin Belgesinin tamamlandığını, 3. Aşama olan Taslak Kentsel Tasarım aşamasına geçildiğini ve en kısa sürede bu aşamanın da tamamlanacağını ifade etti.

Bu aşamadan sonra ise Kentsel Dönüşüm Yazılımı ile Dönüşüm ve Finansal Modellemelerin yapılacağını, ardından kentsel dönüşüm amaçlı sismik tehlike tabanlı yapısal risklerin belirleneceğini belirtti.

Dilek ve temenniler bölümünde ara raporun ilgili tüm taraflarla paylaşılması, bundan sonraki toplantılara daha geniş katılım sağlanması önerileri ile toplantı sona erdi. Tüm katılımcılar ile birlikte toplu fotoğraf çekimi yapıldı.