Açılışa Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk, Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Şahin, Yalova Valisi Muammer Erol, AK Parti Yalova Milletvekili Meliha Akyol, AK Parti Bursa Milletvekili Atilla Ödünç, AK Parti İl Başkanı Muğlim Bağatar, Yalova İl Genel Meclis Başkanı Hasan Soygüzel, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Melahat Yalçın, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Emirhan Balkaya ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“Güvenli konutlar için ilk adım atıldı”

“Yüzyılın felaketi olarak adlandırılan 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi’nde, kentimiz Yalova da büyük yaralar ve acılar aldı” diyen Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk; Bu depremde resmi kayıtlara göre 2504 vatandaşımız hayatını kaybetti. Geçen 21 yıl ardından depremin değil, uygunsuz yapıların ve yapılaşmanın öldürdüğünü yaşamış olduğumuz deprem sonrası hepimiz öğrendik. Bizlerde bu bilince sahip olarak göreve geldiğimiz ilk günden itibaren “Kentsel Dönüşüm” üzerinde çalışmalarımızı başlattık. Bu çalışmalar kapsamında 17 Ağustos Marmara Depremin 21. yılında ‘Yalova Belediyesi Kentsel Dönüşüm Ofisi’ni açıyoruz.

Kentsel dönüşüm ofisimizde vatandaşlarımız kentsel dönüşüm hakkında bilgilendirilecek, konuyla ilgili vatandaşlarımızdan her türlü soru ve talep alınacaktır. Kentsel dönüşüme engel olan başta planlamayla ilgili sorunlar ve yapılan diğer tüm çalışmalarla ilgili hak sahiplerine hızlı şekilde geri dönüş sağlanacaktır.

Vatandaşlarımızın taleplerinin değerlendirilmesinin yanı sıra Belediyemiz tarafından yapılacak ada bazında dönüşüm çalışmalarıyla, uygunsuz yapıların ve yapılaşmanın ortadan kaldırılması ve bölgenin yeniden planlaması, güncel yönetmelik ve teknik şartnamelere uygun olarak yeniden inşa edilmesi amaçlanmaktadır.

Ayrıca binalarının risk durumunu tespit ettirmek isteyen vatandaşlarımıza da Belediyemizce her türlü destek sağlanacaktır. 17 Ağustos 1999’dan bu yana 21 yıldır gereken önem verilmeyen kentsel dönüşüm, göreve geldiğimiz ilk günden itibaren en önem verdiğimiz konulardan biri olup bir görevden çok sorumluluk bilinciyle hareket ederek Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız öncülüğünde gereken tüm çalışmaları titizlikle yaparak vatandaşımıza her türlü desteği vereceğiz” dedi.