Yalova’da yaşan emekli vatandaş Halil Kiraz, ‘’Müşteri Hizmetleri görevlisi olduğunu iddia eden bir kişi beni aradı. ‘’Şu numaralı kartınızla ilgili hesabınızda 15 bin 500 TL paranız bulunuyor, bu paranız, bir kurum tarafından alınmak istiyor’ şeklinde bilgi aldım.

Ben, böyle bir kuruma para göndermediğimi söyledim. Beni arayan (banka görevlisi olduğunu iddia eden) kişiden hesap kartımın iptal edilmesini istedim. Hesap Kartımın iptali için, ben den 6 haneli şifreyi isteyince, bu isteği yerine getirdim.

Daha sonra yaşadığım bu durum karşısında huzursuz oldum. 

Yaşanan bu hadiseden 1,5 saat sonra soluğu yukarıda bahsettiğim bankanın şubesinde aldım. Hesabımın bulunduğu banka şube yetkilileri, hesabımda bulunan 15 bin 500 TL’nin blokede olduğunu söylediler.

Bu parayı hesabıma aktarın. Beni telefondan arayarak dolandırdılar. Size durumu anlatmak için geldim. Hesabımda ki paranın üstünden blokeyi kaldırın. Parayı hesabıma aktırın. Ben, bir hayır kuruluşuna bu paranın aktarılmasını kabul etmiyorum’ dedim.’’

Kiraz, “Savcılığa suç duyurusunda bulundum”

Banka görevlilerinin kendisiyle pek fazla ilgilenmediğini söyleyen mağdur vatandaş Halil Kiraz, “Yalova’da ki Bankanın şubesinden genel merkez Müşteri Hizmetlerini aradık. Müşteri hizmetleri, ‘15 bin 500 TL’yi hesabıma iade edin. Bu parayı bir başka kurumu vermeyin. Eğer bu isteğim yerine gelmezse Yalova Cumhuriyet Savcılığa suç duyurusunda bulunurum’ dedim.

Banka şubesinden ayrılıp soluğu Yalova Cumhuriyet Savcılığında aldım. Savcılığa ifade verdim ve suç duyurusunda bulundum. İfadenin bir nüshasını alıp, Banka şubesine tekrar geldim. 15 bin 500 TL paramın akıbetini sordum. Banka görevlileri bana, ‘Evet paran blokede duruyor’ dediler.

Banka duruyor deyince, onlara ‘Ben savcılığa suç duyurusunda bulundum ve bu parayı rızam dışında bir başka hesaba aktarmayın’ dedim.”

Kiraz, “Banka görevlileri, durumuma gülüp benimle dalga geçtiler”

Olayla ilgili gün içinde, Yalova İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şubesi’nden arandığını belirten Kiraz, “Siber Suçlarla Mücadele Şubesi’ne gidip olay ile ilgili ifade verdim ve beklemekteyim. Banka hesabımda olan 15 bin 500 TL param, resmen dolandırıcılara verildi.

Banka görevlileri, sanki bu sorunu çözüme kavuşturmuş gibi yüzleri gülüyordu. Paramın dolandırıcılar tarafından alınmasında Banka görevlileri suçludur.

Çünkü paranın ve hesabın sahibi olarak, kendilerine gidip sözlü olarak uyarında bulundum.  ‘Para blokede duruyor’ dediler. Ancak param hesabımda değil. Suç duyurusunda bulunduğumu da söyledim, görevliler gayet rahat karşıladılar, hiçbir şey olmamış gibi davrandılar.” Şeklinde mağduriyetini dile getirdi.

Kiraz, “Bankaya da tazminat davası açacağım’’

Bu olaydan sonra aynı gün saat 14:00-14:30 civarında parasının karşı tarafa geçtiğini vurgulayan Kiraz, “Yaşanan olaydan dolayı bankanın önünden bile geçmiyorum. Bu bankanın ihmalinden dolayı 15 bin 500 TL para ortada yok.

 Artık bu bankadan, bankanın isminden iğreniyorum. Ama, hem suç duyurusunda bulundum. Bankaya da tazminat davası açacağım.’’

Kiraz, “Herkes bilgili duyarlı olsun”

 ‘’Herkesin bu tür konularda bilgili ve duyarlı olmasını istiyorum. Böyle bir dolandırıcılığa tutulmasınlar, aldanmasınlar. Çok dikkatli olsunlar.” Şeklinde vatandaşları uyardı.

Haber/Serhat Oruç