Yalova Belediyesi Meclis Toplantı Salonunda, 1 Haziran 2021 Salı günü, Yalova Belediyesi Haziran Ayı Meclis Toplantısının Dilek ve Temennileri kısmında, AK Parti ile CHP’li Yalova Belediye Meclis Üyeleri arasında yaşanan gerginliğe tanık olduk.

Hatırlanacağı gibi, Mayıs Ayı Meclis Toplantısı Dilek ve Temennileri bölümünde, Cumhuriyet Halk Partili Yalova Belediye Meclis Üyelerinin, AK Partili Yalova Belediye Meclis Üyesi Uğur Daban’a yönelik, ‘Yeşil Körfez Su Birliğine, şirketin adına fatura kestin mi, kesmedin mi?’  şeklindeki sorusuna, Sn. Uğur Daban, sessiz kalmış, konu hakkında bir açıklamada bulunmamıştı?

Aynı Uğur Daban, Hafta başında yapılan Yalova Belediyesi Haziran Ayı Meclis Toplantısının, Dilek ve Temennileri kısmında, CHP’li Yalova Belediye Meclis Üyesi Gülsen Büker’in sorduğu, ‘Şirketin tarafından, Yeşil Körfez Su Birliğine fatura kestin mi, kesmedin mi?’ sorusuna, şımarık, ukala bir ilkokul öğrencisinin dersine hazırlanmış öğrenci edasıyla kürsüye çıkarak, soruyu soran bir kadın meclis üyesi başta olmak üzere, sorunun muhatabı olan meclis üyelerine aşağılayıcı bir dil cevaplar verirken, kul hakkı gibi söylemlerde bulunarak adeta günah çıkarmaya çalıştığını ibretle izledim.

Hele hele gazetecilere yönelik söyleminde, ‘Hiçbir gazeteci bu konuyu araştırmadan, beni arayıp benden bilgi almadan eleştirilerde bulunmuş’’ şeklinde beni ve meslektaşlarımı suçlayıcı açıklaması ise ‘Yaptığı, kabahatinden beter’ dedirten cinstendi.

Sn. Uğur Daban, bundan tahmini 20 gün önce, Mayıs Ayı Meclis Toplantısının Dilek ve Temennileri bölümünde, Cumhuriyet Halk Partili Yalova Belediye Meclis Üyelerinin, basın mensupları ve tüm meclis üyelerinin önünde sorduğu, ‘Yeşil Körfez Su Birliğine, şirketin adına fatura kestin mi, kesmedin mi?’ sorusuna hiçbir açıklama yapmamasının ardından, 1 Haziran 2021 Salı günü yapılan Yalova Belediyesi Meclis Toplantısında konu hakkında açıklamada bulunurken içinde bulunduğu ruh halini, TV YALOVA YOUTBE Kanalından izlemenizi tavsiye ederim.

Sanki, CHP’li meclis üyeleri, basın mensupları, kentin siyasetinde söz sahibi kişiler ve Yalova halkı Sn. Uğur Daban’a, ‘Hırsız’ demiş gibi bir ruh hali ile sağa- sola saldırması, suçluluk psikolojisi içinde olduğunun bir göstergesi olsa gerek...

Sn. Uğur Daban, senin dokunulmazlığın mı var? Sana hiç kimse soru soramaz mı? Hadi soru sorulmasını istemiyorsan, neden Yalova Belediye Meclis Üyeliği görevin sürürken, Yeşil Körfez Su Birliğine fatura kesiyorsun?

Bir önceki Yeşil Körfez Su Birliği Başkanı hakkında iddia edilen suçlamaları hiç duymadın mı? O dönem sen Konya’da mı yaşıyordun?

Sn. Daban ne hakla, Yalova Belediye Meclis Kürsüsünden, senin gibi düşünmeyen, senin gibi yaşamayan, senin baktığın gibi hayata bakmayan Yalova Belediye Meclis Üyelerine yönelik ‘Ayık olmayan’ diyebilme cesaretinde, bulunabiliyorsun?

Yapacağın tek şey, geçen ay yapılan meclis toplantısında sana sorulan soruya çıkıp cevap vermen olacaktı.

Yeşil Körfez Su Birliği Başkanı Nusret Karaalioğlu, tüm meclis üyelerinin, basının ve belediye bürokratlarının önünde senin şirketin tarafından verdiğin hizmetten dolayı fatura kestiğini açıkladı.

Bu açıklamayı sen yapsaydın, daha şık ve etik olmaz mıydı?

Meclis’i bu kadar germeye ise ne hakkın vardı?

Senin, 1 Haziran da ki Meclis Toplantısında kullandığın dil ve üslup ‘KUL HAKKI’ değil midir?