Halil İnalcık Kültür Merkezi’nde yapılan panelde Lenurİslamov ve TRT Türk Muhabiri KönülŞamilkızı, Kırım Türklerinin yaşadıkları zorlukları anlattı. Akşam ki programda ise Metin Batur ve MamedCafarovKırım Türkülerini seslendirdiler.

Kırım Türklerinin işgal sırasında yaşadıkları sıkıntıların konuşulduğu panel, Halil İnalcık Kültür Merkezinde yapıldı. Programın açılış konuşmasını Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman gerçekleştirdi. İsmini taşıdığı dedesinin Kırım’dan geldiğini belirten Başkan Salman, “Yalova Kırım Tatarları için önemli bir yer. Bugün bu etkinliği gerçekleştirdiğimiz kültür merkezine adını verdiğimiz Halil İnalcık önemli bir isim. Yine TEMA Onursal Başkanı Hayrettin Karaca ilimizde yaşıyor. Yalova Belediyesi olarak imkanlarımız dahilinde sizlere destek olmaya gayret gösteriyorum.  Çalışmalarınızda başarılar diliyorum” dedi.

Başkan Salman’ın konuşmasının ardından panelde Lenurİslamov ve TRT Türk Muhabiri KönülŞamilkızı, Kırım Türklerinin yaşadıkları zorlukları anlattı.

Kırım Gecesinde Halk Dansları ve Türküleri Seslendirildi

Yalova Belediyesi Mart ayı kültür etkinlikleri programı kapsamında akşam yapılan etkinlikte ise Kırım Halk Dansları ve türküleri seslendirildi. Metin Batur ve MamedCafarov’un gerçekleştirdiği keman ve piyano dinletisi büyük beğeni ile izlendi.

Gecenin sonunda Yalova Kırım Türkleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Metin Aydın Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman’a katkılarından dolayı teşekkür plaketi takdim etti.