Engelli çocuğu olan ailelerde en büyük yükün annelerin üzerinde olmasından yola çıkan Türkiye Spastik Engelliler Federasyonu, Yalova’da başlattığı "Koçum Babam" adlı proje ile bir ilke imza attı. 

Program saygı ve İstiklal marşının okunmasının ardından Yalova Yeni Yaşam Engelliler Derneği Başkanı Lale Dondurmacı’nın açılış konuşmasıyla devam etti.

Yalova Yeni Yaşam Engelliler Derneği Başkanı Lale Dondurmacı programın açılış konuşmasında; “İlk proje Yeni Yaşam Engelliler Derneği olarak başlıyor buradan da diğer illerimize dağılacak. Onun için bizde mutluyuz meşaleyi ilk biz tutuşturacağız. Başlamak bitirmenin yarısıdır diyoruz ve başlarsak güzel neticeler alacağımıza inanıyoruz. Örnek babalarımızın sayısının artmasını istiyoruz. Biz bu konuda annelerin yaşadığı sıkıntıları görüyoruz. Babalarda artık elini taşın altına koyacak  ve artık yalnızca para kazanmak amacıyla değil, çocuğuyla birlikte vakit geçirmesi için elimizden geleni yapacağız” dedi.

En iyi hayat koçu babadır

Ardından konuşmalarını gerçekleştirmek için kürsüye gelen Spastik Engelliler Federasyon Başkanı Murat Arslan, “Proje hakkında bilgi veren Federasyon Başkanı Murat Arslanhan, "Ülkemizde son zamanlarda yaygın olan iş koçluğu, hayat koçluğu gibi çeşitli çalışmalar başladı. Ama bunlar herhangi bir sertifikaya dayandırılmadan ve denetime tabi tutulmadan yapılıyor. Engelli aileleri de çocukları için koçlar tutmaya başladı. Ehil olmayan kişilerin bu işi yapmasına mani olmak için bu projeyi başlattık. Engelli çocuğun yanında hep annesi var. Babalar genelde işlerinden dolayı çocukla fazla ilgilenemiyor. Dolayısıyla yüke tam ortak olamıyor. Biz dedik ki madem böyle bir sistem var. Gelin biz bu sistemi birleştirelim. En iyi hayat koçu babadır mantığıyla yola çıktık" dedi.  Haber: Sezgin Altınel