03.11.2020 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Cumhurbaşkanlığı Kabinesinde 81 ili kapsayacak yeni kararlar alındı. Alınan kararlar doğrultusunda Sağlık Bakanlığı “Covid­-19 Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberi” ile ilgili genelge kapsamında Yalova Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri mevcut işyerlerine tebligatla bilgilendirmede bulundu.

Genelgede belirlenen kural ve önlemler doğrultusunda yürütülen denetim faaliyetlerinin vatandaşlarımızın kalabalık şekilde bulunabildiği pazaryeri, market, otogar, toplu ulaşım aracı, cadde/sokak, park ve bahçeler, alışveriş merkezleri gibi yerlerde yoğunlaşmanın sağlanmamasının önüne geçilmesi yönünde çalışmalar yapılacak ve bu noktalarda denetimler arttırılacak.

İşyerleri 22:00’da kapanacak

Ayrıca genelge kapsamında Yalova Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, evlere paket servis ve gel­-al şeklindeki uygulamalar hariç olmak üzere lokanta, restoran, pastane, kafe, kafeterya gibi yeme/­içme yerleri (içkili /içkisiz ayrımı olmaksızın), kahvehane, kıraathane ve çay ocakları, berber, kuaför, güzellik merkezi gibi işyerleri, nikah / düğün salonları, halı sahalar ve spor salonları, internet kafeler / salonlar ve elektronik oyun yerleri, bilardo salonları ve lunaparklar, tiyatro, sinema ve konser salonları, yüzme havuzu, hamam, kaplıca, sauna vb. yerlerin 04-11-2020 Çarşamba günü en geç saat 22:00’de kapanmalarının sağlanması yönünde esnafları bilgilendirdiler.