Yalova İMES OSB’nin katkıları, Yalova Gazeteciler Cemiyeti’nin organizasyonu ile Yalova’da yayın yapan yerel ve ulusal medya kuruluşlarının; sahipleri, sorumlu yazı işleri müdürleri, haber muhabirleri, kameramanlar, grafikerler, matbaa ve dağıtım personelleri ve ulusal basının muhabirleri ile haber ajanslarının Yalova İl temsilcilerine, koronavirüs ile mücadele kapsamında maske ve eldiven dağıtıldı.

Yalova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ayhan Polat, YGC Başkan Yardımcısı Nevzat Samanlı, YGC Genel Sekreter Emine Ballı ve YGC Yönetim Kurulu Üyesi Yasemin Karadeniz tarafından hazırlanan filtreli maske, medikal maske ve nitril muayene eldivenler, 1 Nisan Çarşamba günü basın mensuplarının görev yaptıkları medya kuruluşlarında yetkililere teslim edildi.

Yalova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ayhan Polat yaptığı açıklamada, “Yalova Gazeteciler Cemiyeti olarak, Yalova İMES OSB’nin desteği ile meslektaşlarımıza; 90 adet filtreli maske, 75 adet toz maske, 200 adet medikal maske, 200 nitril muayene eldiveni dağıtımı yaptık.

Koronavirüs salgının gündeme geldiği ilk günlerde Yalova İMES OSB Yönetim Kurulu Başkanı Direnç Özdemir ile yapmış olduğumuz durum değerlendirmesinde, ülkemiz açısından yaşanacak sıkıntıları istişare ederek gerekli alınabilecek önlemler konusunda konuştuk.

Medyanın sorumluluk alanlarının da gündeme geldiği görüşmelerden 15 gün sonra, durumun ciddiyetini ve önemini kendileri ile paylaştım.’’

Polat, ‘Medya Mensupları risk altında görevlerini yapıyorlar’’  

Başkan Polat,  ‘’Yalova İMES OSB Yönetim Kurulu Başkanı Direnç Özdemir’e, basın mensuplarının zor şartlar altında çalıştıklarını, maske ve eldiven ihtiyaçları olduklarını illettim. Sağ olsun, Sn. Özdemir birkaç gün içinde, 3 çeşit maske, 1 çeşit eldiven ile Yalova’da yayın yapan yerel gazeteler, haber siteleri, yaygın basın mensupları, haber ajans temsilcilerine dağıtılacak malzemeyi Yalova Gazeteciler Cemiyetine yollayarak çok önemli bir destekte bulundu.  Verdiği destekten dolayı kendilerine teşekkür ediyorum.

Biz Yalova Gazeteciler Cemiyeti Yönetimi olarak, üye olsun olmasın, tüm meslektaşlarımızın yanındayız. Bu zorlu süreçte işini yapma gayreti gösteren tüm basın mensuplarının sağlığı bizim için önemlidir. Koronavirüs belasından bir an önce kurtuluruz’’ dedi.