Yalova Merkez Dere Mahallesi, Erdoğan Sokak No:5 adresinde “Sevgi Ceramic Studio” atölyesinde kırmızı çamur olarak da bilinen terracotta topraktan farklı modellerde, farklı renklerde, daha butik ve daha orijinal salon bitkilerine yönelik iç mekânda kullanılacak özel saksılar yapmayı hedeflerinden biri olarak tanımlayan Sevgi Çekinmez, 1989 yılında Eskişehir Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinden mezun oldu.

Aynı yıl öğretmenliğe başlayan Çekinmez, farklı yerlerde çalıştıktan sonra en uzun süre çalıştığı kurumun Yalova Halk Eğitim Merkezi olduğunu gamzemiz muhabirine aktardı.

“Neredeyse seramiğin bütün dallarını canlandırmaya çalışıyorum”

Beş ay önce KOSGEB desteğiyle açtığı atölyesinde seramikten, çiniden ve porselenden oluşan mutfak eşyası, süs eşyası ve dekoratif eşyaları tek başına üreten ve aynı zamanda satışını da yapan Sevgi Çekinmez “sevgiceramic” Instagram hesabından da ürünlerinin tanıtımını ve satışını yapıyor.

Ürünlerin hammaddelerini özellikle çamuru, Kütahya’dan getirten Sevgi Çekinmez yurtdışından da hammadde temin ettiği atölyesinde özel dersler de veriyor.

Şu an için yalnız çalıştığını belirten Sevgi Çekinmez, gazetemize yaptığı açıklamada; “İnsanlar kendilerini özel hissedebilecekleri ürünlere yöneldiler. Ben burada hem mutfak eşyası hem dekoratif ürünler üretiyorum. Buhurdanlık, mumluk, şamdan, avize, hayvanlar için mama kabı bile bulabilirsiniz burada... Neredeyse seramiğin bütün dallarını canlandırmaya çalışıyorum. Çini dahil olmak üzere birçok materyale ulaşabiliyorsunuz burada.

Ürünlerin fiyat aralığı 30 TL’den başlayıp, 1000 TL’ye kadar değişebiliyor.”

“Keşke festivaller yapabilsek”

Yalova’yı kültür ve sanat anlamında değerlendiren Çekinmez, “Yalova’yı seviyorum ama kültür ve sanat anlamında eksiklerimiz var.

Keşke festivaller yapabilsek, yerel sanatçıların katıldığı, şehir dışından da sanatçıların geldiği festivaller olsa…

Bu tarz organizasyonları yapan şehirler önceliği genelde o şehirde yaşayan insanlara tanıyor.

Mesela Fethiye’de çok fazla festival var. Oradaki insanlar ürünlerini satabiliyorlar. Fakat şehir dışından katılıyorsanız sizi geride bırakabiliyorlar. O yüzden bulunduğunuz bölgede böyle bir şeyi başlatmak daha kolay.

Bu eksikliği Yalova’da giderebilirsek hepimiz için iyi olur” ifadelerine yer verdi.

Atölyenin gün içinde açık olduğu bilgisini veren Çekinmez, kapılarının sanat severlere sürekli açık olduğunu söyleyerek, her türlü siparişe cevap verebilecekleri bilgisini paylaştı.

Haber-Fotoğraf /Serap Rukiye Polat