Her biri 500 m2’lik dublex süitlerden oluşan kral daireleri, misafirlerini ağılamaya hazır. Tamamlanması için aylar sayan oteldeki kral dairlerinin her biri, 1 milyon dolarlık harcamayla donatıldı.

  İçinde piyanosundan, hamamı, akıllı alt yapısından ofis hizmetlerine kadar her detayın düşünüldüğü odalar, şimdiden Türkiye’ye gelecek olan körfezdeki kraliyet ailelerinin dikkatini çekti.

  Otelin yapım kararı da, Yalova bölgesine gelen körfezin büyük ailelilerinin kalabileceği bir yer olmamamsından ortaya çıktı.

  Karaderili Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Karaderili, yıllar önce Yalova’ya gittiğinde zengin Arap turistlerin Yalova’ya geldiğini, ama konaklamadan dönmek zorunda kaldıklarını belirterek ‘’Bir yatırımcı olarak Yalova’ya gelip de konaklamadan gitmeleri turizm sektörü adına beni utandırdı. Bu eksiliği gördükten sonra yatırım kararını aldık. Amacımız her şeyin en iyisini yapmaktı. Şu anda 180 milyon dolarlık yatırımın 10 milyon dolarlık kısmı kaldı. Eksiklikler tamamlandığında kısa sürede tam anlamıyla açılışını yapacağız’ dedi.

  Yatırımın gelişmesini bölgeye gelen turistlerin talepleri yönlendirdiğini söyleyen Orhan Karaderili, her turistten aldığımız önerilerle projemizi büyüttük. Giderek daha lüks hale getirdik. 50 milyon dolarlık bütçe ile çıktığımız yatırım sürecinde bütçe 180 milyon dolara ulaştı’’ dedi.

  Yatırımın 2 bölümden oluştuğunu söyleyen Karaderili, bir bölümü apart şeklinde tapulu hisseli gayrimenkul diğer bölümü de otel olarak inşa edildi. Hisseli gayrimenkul bölümünün termal tesisleri ile birlikte şu anda faaliyette olduğunu söyleyen Orhan Karaderili, doluluk oranlarının %100 olduğunu söyledi.

  840 odası olan otelin şu anda 100 odasının hizmete açıldığı söyleyen Karaderili, geri kalan kısmını da odaların teşrifatları bittikçe hizmete alınacağını belirtti.

  Tesisisin tamamının da bu yılın sonunda hizmete açılmasını planlandığını belirten Karaderili ‘Tesis bittiğinde, aynı anda 2200 kişi otelimizde konaklama yapabilecek. Bu rakam bütün bir yıl sonun da 70 bin kişiye ulaşacak. 2200 kişilik misafirimiz, bölge ekonomisine de büyük katkı sağlayacak. Otelden yapacağımız turlarla bölgede esnaflar ziyaretler edilecek ve alışverişler yapılacak. Buda bölge ekonomisini canlandıracak.’

Türkiye’nin  kongre oteliyiz

  Otelin hedef olarak turizme yönelik olduğunu söyleyen Karaderili, yaptıkları yatırımlarla iş dünyasının büyük ihtiyaç duyduğu kongre ve seminer alanlarını da hizmete sokacaklarını belirtti. İstanbul’a 1 saatlik mesafede bu kadar büyük bir termal otelin olmadığı belirten Karaderili, ‘Aynı anda 4-5 bin kişinin katıldığı seminerler için başka ülkelere gidiliyor. Biz bu yatırımla hem uluslar arası, hem de İstanbul’da seminer ve kongre yapmak isteyenlerin mekân sorununu çözüyoruz” diye konuştu.

Karaderili, "Aynı anda 4 bin 500 kişilik kongre ve toplantıların yapılabileceği  salonumuz mevcut. İçerisinde çeviri odaları var. Bu salon aynı zamanda 4'e bölünüp daha küçük gruplara hitap edebilecek seviyelere gelebiliyor. Bunun haricinde, 6 tane daha toplantı salonumuz var” dedi.

Karaderili,  ‘Lüks Termal’in markası Karadereli’

  20 yıldır sağlık turizmi alanında hizmet veren Karaderili Şirketler Grubu, sağlık turizminin yükselen yıldızı olan ülkemiz de ‘termal turizm’ alanında en büyük yatırımı yapan şirketlerin başında geliyor. Termal otellerin de "lüks tatil" sunabileceğini gösteren tesisler geliştiren Karaderili Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Karaderili, sağlık turizminin gelişme gösterdiğini belirterek, ‘Türkiye, termal sularıyla ünlü bir ülke. Biz bu termal sularla şifa bulurken verilen tesis hizmetini 'tatil' haline getirmeyi hedefliyor. Tesislerimizde sadece hastalığı olan tedavi olmaya gelmiyor, tatil ihtiyacı olanlar da kendilerini yenileyebiliyor’ dedi.

 Karaderili, ‘20 milyon dolarlık gelir sağlayacak’

  İstanbul’a en yakın termal su bölgesi olma özelliğini taşıyan Yalova’nın turizm kapasitesini 3’e katlaması beklenen Yalova Termal City katma değerini özetleyen Orhan Karaderili, ‘Yalova, yatırım yapılması konusunda çok geç kalınmış bir yer. Bölge gerek termal, gerekse yaz turizmi açısından yüksek potansiyele sahip. Turistler geldiklerinde sadece otelde kalmıyor. Yalova ve yakın illeri de gezmek istiyorlar. Bu durum da Yalova bölgesi ve yakın şehirlerin ekonomisine de katkı sağlıyorlar. Turistlerin Yalova ve yakın şehirlerde yapacakları alışverişlerle bölge ekonomisine 20 milyon dolarlık gelir sağlayacağını düşünüyoruz. Doğrudan Yalova’ya gelen turistlerimiz de İstanbul’u da kapsayacak şekilde paket turlar düzenlemeyi planlıyoruz’ dedi.

  Yalova Terma City, hedef kitle olarak Ortadoğu’yu belirlese de, Amerika’dan, Avrupa Birliği’ne ve Asya ülkelerine kadar geniş kapsamlı bir pazarlama faaliyetine girişti. Küresel çapta etkin olan acentelerle anlaşmalar imzaladıklarını söyleyen Karaderili, ‘Bu çabalarımızla dünyanın en kaliteli termal sularını kullanıma sunan tesisimizi ve Türkiye’nin doğal hazinesini herkese tanıtmayı hedefliyoruz. Bizim amacımız biz kazanırken ülkemizin de kazanması’’diye konuştu.

Otelin hakkında da bilgilendirmede bulunun Karaderili, ‘Oda sayısımız 840, yatak sayımız 2200, özel kral dairesi sayımız 19 (500 m2), çalışan sayımız 1500, aynı anda konaklayan misafir sayımız 2200 kişi, sosyal tesis alanımız 10 bin metrekare, sağlık, spa ve kür merkezi ve spor salonlarımızdan; Küçük spa merkezi 2 bin metrekare, 1200 kişilik toplantı ve kongre salonumuz, 600 kişilik toplantı ve kongre salonumuz, 150 kişilik 4 adet toplantı salonumuz olmak üzere toplamda 6 salonumuz mevcut. Açık – Kapalı Yüzme Havuzlarımız; 1500, 300 ve 200 m2 olmak üzere toplamda 3 havuz işletmemizde mevcut. 3 Alacarte ve 2600 metrekarelik 1 ana restoran olmak üzere, toplamda 4 restoranla hizmet vereceğiz. 55 dönüm arazi üzerine kurulan yatırımımız ise 180 milyon dolar dır’ şeklinde bilgilendirmede bulundu.