Memleket Partisi Tekirdağ İl Başkanı Bora Küçükçetin, 24 Haziran 2021 Perşembe günü Kapaklı İlçe Teşkilatını ziyaret etti.

Başkan Küçükçetin, İlçe Teşkilatına Türk Bayrağı tablosu ve Mustafa Kemal Atatürk portresi hediye etti. Örgütlerden sorumlu Başkan Yardımcısı Ayhan Duran ise İlçe Başkanı İşbilir’e Memleket Partisi Kurucu Genel Bakanı Muharrem İnce tablosu takdim etti. Fatoş İşbilir, Bora Küçükçetin ve Ayhan Duran’a değerli hediyeler ve ziyaretleri nedeniyle yönetim kurulu adına teşekkür etti.

“Kendi imkanlarıyla başardı”

İl Başkanı Küçükçetin hediye takdimi sonrasında partinin teşkilatlanması konusunda değerlendirmelerde bulundu. Teşkilatlanırken kimseyi ikna etmeye çalışmadıklarını belirten Küçükçetin, “Biz birilerine gidip ikna etme çabasında olmuyoruz. Üyesinden ilçe başkanına kadar bu harekete katılacak olanların gönüllü olmasını istiyoruz. Malumunuz siyaset zorla olmuyor. Bu konuda Genel Başkanımız Muharrem İnce’nin, “Bize büyük isimler değil, büyük davaya inanmış kimseler lazım” sözü oldukça önemlidir. İşte bunun örneği Kapaklı ilçemiz. Gönüllü arkadaşlarımız kısa zamanda teşkilatlanmayı tamamlamış bulunuyor. Genel başkanımızın bu sözünün ne kadar da isabetli olduğunu burada da gördük. Bu arkadaşlarımız bunu kendi imkanlarıyla başardı. Kendilerini bir kere daha tebrik ediyorum” ifadelerine yer verdi.

“Yeni yüzler istiyoruz”

İl başkanlığını yine aynı şekilde büyük davaya gönül verenler tarafından oluşturduklarını belirten Küçükçetin, konuşmasının devamında şunları söyledi: “Genel Merkezi Yönetimi 60 kişi ile oluşturdu. Ve şu anda genel başkanımız peş peşe il teşkilatlarını hizmete açıyor. Şimdiye kadar 57’nin üzerinde il başkanlığı teşkilatlanmasını tamamladı. Kısa zamanda çok işler yapıldı. Aceleye getirmenin yanlış olduğu kanaatindeyiz. 11 ilçede de teşkilatı kuralım, kuralım ama biz istiyoruz ki teşkilatlarımız doğru isimlerden oluşsun. Bunun için çaba gösteriyoruz. Kongrelerden sonra en kısa zamanda teşkilatlanmadığımız 4 ilçemizde çalışmalarımıza hız vereceğiz.”

“Çok şeyler başardık”

Kısa zamanda çok şeyler başardıklarını ifade eden Küçükçetin, “Yeni yüzlerle meydanlara çıkmanın hesabı içerisindeyiz. Siyasette yeni yüzler olmasını istiyoruz. Memleketin geldiği noktada bu davaya katkı sunacak isimlerle çalışacağız. 7 İlçede hazırız. Henüz 3 ayı dahi doldurmadan bir hayli mesafe kat ettik. 1 Milyon 100 Bin nüfuslu bir ilde 3 ay zarfında teşkilatlanmak hiçte kolay değil. Bir yanda Pandemi diğer tarafta insanların siyasete karşı tavrı ortada. İnsanımız göz önünde olmak istemiyor. Buna rağmen çok ama çok şeyler başardık” diye konuştu.

“7 ilçede hazırız”

Seçime katılabilme konusuna da değinen Başkan Küçükçetin, konuşmasına şöyle devam etti: “Bir siyasi partinin seçime katılabilmesi için illerin yarısından bir fazlasında, yani 41 vilayette, bu vilayetlerin ilçelerindeyse üçte bir oranında teşkilatlanmasını tamamlamış olması gerekiyor. Mesela bizim ilimizde 4 ilçede teşkilatlanmış olmamız gerekiyor. Biz yeter sayıya ulaştık. Şarköy, Muratlı, Saray ve Çorlu haricindeki 7 ilçemizde teşkilatlanmamızı tamamladık. 18 Eylül 2021’de kurultayımızı yapacağız. İlk kurultayın üzerinden 6 ay zaman geçmesi gerekiyor ki partimiz seçimlere katılabilsin. 18 Mart’tan sonra hangi seçim yapılırsa yapılsın bizim partimiz o seçime katılabiliyor.”

“Alternatif aranıyor”

Memleket partisine her görüşten insanın bir sempatisi olduğuna vurgu yapan Küçükçetin, “Tekirdağ’ın bütün ilçelerinde her gün iki ya da 3 ilçede bulunuyorum. Partimize bir sempati var. Çünkü Türk insanı hangi partiden olursa olsun bir değişim talebi var. Gelinen noktada 19 yıllık bir iktidar var. İnsanımız pandemi nedeniyle ezildi. Emekli, çiftçi ve esnaf ekonomin altında ezilmeye devam ediyor. Çok yüksek bir enflasyonla karşı karşıyayız. Bir alternatif aranıyor. Bu bağlamda Muharrem İnce tarafından kurulan Memleket Partisi de ilk sırada ki alternatif olarak değerlendiriliyor.”

“CHP umut olamıyor”

Memleket Partisi’nin Türk insanına umut kapısı olduğunu hatırlatan Küçükçetin, “CHP seçmenine baktığımızda örgütleri içindeki sıkıntılardan dolayı üyesinin çok umutlu olmadığını görüyoruz. Yani 19 Yıldır muhalefette ki CHP insanımıza umut olamıyor. Biz bugüne kadar ciddi manada bir eleştiriye maruz kalmadık. Bilakis CHP seçmeni dahi bizlere sıcak bakıyor” değerlendirmesinde bulundu.

“Bir karşılığı var”

Küçükçetin, konuşmasına şöyle devam etti: “Muharem İnce, eline mikrofonu alınca kitleleri etkileyebiliyor çünkü o halkın diliyle konuşuyor. Yani bizim düşündüklerimizi, işte bunu da söyledi diyebileceğimiz bir lider. Bu nedenle her geçen gün grafiğimiz yükseliyor. Yüzde 5 başlayan anket sonuçları bugün 11-13 gibi rakamlara ulaştı. Bu oran Trakya’da daha yüksek. İYİ Parti’ye giden çok CHP’li oldu. Anadolu ve Doğu Akdeniz’de diğer partilerin ilçe başkanları partimize katılmak istiyorlar. Şu anda bu hareketin bir karşılığı var. İlk sandıkta da çok iyi sonuçlar alacağımızı düşünüyorum.”

“Daha iyisini hak ediyor”

Memleket Partisi’nin 6 Temel ilkesi olduğuna dikkat çeken Küçükçetin, “Bu 6 ilkemiz ve kapsamında partimizin kapıları herkese açıktır. Kapaklı’da ki vatandaşımıza şunu söylemek isterim. Daha iyi bir Kapaklı, daha iyi bir Tekirdağ ve daha iyi bir Türkiye için elimizden geleni ortaya koyacağız. Şu anda Kapaklı’nın görünümü kocaman bir Kasaba. Maalesef Tekirdağ’ın birçok ilçesinde de bunu görüyoruz. Biz diyoruz ki halkımız daha iyisini hak ediyor.”

“Yaşam kalitesini artırmak”

Genel siyasete dair konulara da temas eden Küçükçetin, konuşmasının devamında şunları söyledi; “Genel idare konusundaysa söylenecek çok şey var. Bir kere Türkiye’de çok ciddi bir kriz var. Pandeminin de daha çok derinleştirdiği kesimler var. Partimizin önceliği insanımızın yaşam kalitesini artırmaktır. Eğitim konusu ise hiç olmadığı kadar kötü vaziyette. Her bakan değişikliğinde yap boz tahtası gibi yeni müfredatlarla eğitim, eğitim olmaktan çıkarıldı. Biz diyoruz ki gençler, geleceğe yapılacak en güzel yatırımdır. Kaliteli ve nitelikli bir eğitim partimizin olmazsa olmazıdır.”

“Ciddi bir kutuplaşma var”

Küçükçetin, konuşmasını şu ifadelerle noktaladı; “Partimizin bir diğer ilkesi halkımızı barıştırmaktır. Türkiye’de ciddi bir kutuplaşma var. Artık insanlar nerdeyse birbirini takım taraftarı gibi görüyor. Türkiye’nin çok köklü reformlara ihtiyacı var. Hukuk, adalet, ekonomi ve daha pek çok sorunla yüz yüzeyiz. Artık bu sorunların günlük politikalarla üzerinin örtülmesi mümkün değil. Ancak köklü reformlarla bu sorunların üstesinden gelebiliriz. Türk insanına hak ettiğini vermek için Memleket Partisi yola çıktı. Genel başkanımız, kaybettiğimiz değerleri yeniden yerine koymak ve yaşadığımız sıkıntıları çözmek adına bu harekete start vermiş bulunuyor. Akçeli işlere karışmamış bir lider. Allah izin verirse çok güzel işler başaracağız.”