Geniş katılım

15. Kültürler Festivali’nin ilk günkü etkinliklerine; Yalova Valisi Mıammer Erol, Altınova Kaymakamı Regaip Ahmet Özyiğit, AK Parti Yalova Milletvekili Meliha Akyol, İl Genel Meclis Başkanı Hasan Soygüzel, Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral ve eşi Yasemin Oral, Subaşı Belediye Başkanı Turan Canbay, Makedonya Studenicani Belediye Başkanı Azem Sadiki, Makedonya Konsey Başkanı Ferdi Shabani ve beraberlerindeki heyet, Karadağ Tuzi Belediye Başkanı Haris Ramoviç ve beraberindeki heyet, AK Parti Altınova İlçe Başkanı Hasan Zafer, siyasi parti temsilcileri, Altınova İlçe Emniyet Amiri Yavuz Kartav, Altınova İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Fırat Zorlu, daire amirleri, muhtarlar, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

“Türkiye’ye örnek bir şehir”

Festivalin açılış konuşmasında; Altınova ve çevresinin adeta bir yaşam mozaiği olduğunu ifade eden Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, “Türkiye’nin ve Yalova’nın AltınŞehri Altınovamız; somut ve somut olmayan kültürel mirasın korunması amacıyla, bizi biz yapan ülkemizin kültür mozaiğini 15. Kez bir araya getiriyor. Katkı sağlayan herkese çok teşekkür ediyorum.

“Gurur duyuyorum”

Kültür Festivali, kardeşlik, dayanışma, saygı ve sevgi içerisinde yaşayan Altınova’mızın, en güzel, en özel tablosudur. Altınova ve çevresi adeta bir yaşam mozaiğidir. Bu mozaik bir arada yaşamaktan mutludur ve kültürlerini paylaşmaktan büyük heyecan duymaktadır. Bu festival birlik ve beraberliğimizin en güzel göstergesidir. Altınova’mız tüm özellikleri ve değerleri ile özellikle de sosyal uyumu ile Türkiye’ye örnek bir şehir. Bundan çok gurur duyuyorum.

İlçe büyüklerine plaket

Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral ve protokol üyeleri, ilkinden son kültürler buluşmasına kadar bu önemli ve anlamlı organizasyona destek veren ilçe büyüklerine teşekkür plaketi verdi.

İlk Kültür Festivalinden bu güne kadar ilçe büyüklerinin kendilerine tam destek verdiklerini ve kültürlerimizi gelecek nesle aktarmada önemli rol üstlendiğini ifade eden Başkan Oral, “ilçe büyüklerimiz bizi biz yapan değerlerimizdir. Çınarlarımız bizim için çok önemlidir. Bizlere verdikleri desteklerden dolayı kendilerine şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.

Oral: Çanakkale var olma savaşıdır Oral: Çanakkale var olma savaşıdır

“Birliğimiz daim olsun”

Tam 19 yıldır gece gündüz demeden, durup dinlenmeden ben ve değerli çalışma arkadaşlarım Hükümetimizin de desteğini alarak Altınova’mızı tarihinin en büyük yatırımları ile buluşturuyoruz.  Bu eserler 19 yıldır bize gönlünü açan, bize destek olan, güven duyan siz değerli milletimizin eserleridir. Altınova’mız,  Yalova’mız ve Türkiye’miz, birliği ile güçlü, beraberliği ile güzel. Birliğimiz daim olsun inşallah. Sağ olun, var olun. Allaha emanet olun” diye konuştu.

Geleneksel lezzetler ve halk oyunları

Konuşmaların ardından protokol üyeleri; Yöresel Yemekler, Geleneksel ve Yöresel Kıyafetler, Tarihi Etnografik Serginin yer aldığı Geleneksel ve Yöresel Kültür Çadırlar ile Altınova Belediyesi Hanımeli Doğal Ürünler Çarşısını gezdiler. İl ve ilçe protokolü, festivalde tüm kültür çadırlarını gezerek yörelerin birbirinden eşsiz lezzetlerini tadıp, kültürel değerler hakkında bilgi aldılar.

Kültür çadırlarının gezilmesinin ardından festivale katılan yörelerin; unutmaya yüz tutmuş oyunları, maniler, hikâyeler ve halk oyunları sergilendi.