Somut ve Somut Olmayan Kültürel Mirasın Korunması kapsamında Altınova Belediyesi tarafından düzenlenen 12. Kültürler Buluşması, 27-28-29 Temmuz 2018 tarihleri arasında düzenlenecek.

Konserler 2. ve 3. gün

Festival kapsamında Osmanlı’nın devletleştiği Hersek’te bir program düzenlenecek. Programda geçmişlerimiz için mevlit de okunacak.

Altınova Belediyesi Bayraktepe Mesire Alanı’nda gerçekleştirilecek olan festivale kapsamında Deniz Toprak, Yusuf Güney, Murat Başaran ve Resul Dindar verecekleri konserle vatandaşlarla buluşacak.

Sünnet şöleni 3. gün

Kültürler Buluşması kapsamında her yıl gerçekleştirilen sünnet şöleni bu yıl da devam edecek. Çocuklarını sünnet ettirmek isteyen vatandaşların Altınova Belediyesi Zabıta Amirliği’ne kayıtlarını yaptırması gerekiyor. Sünnet Şöleni 29 Temmuz Pazar günü gerçekleştirilecek.

Hummalı çalışma

Altınova’da yer alan tüm etnik grupların ve kardeş belediyelerin katılacağı festival için Bayraktepe Mesire Alanı’nda 150 metre karelik sahne kullanılacak. Altınova Belediyesi Fen İşleri Amirliği’ne bağlı ekipler, festivalin kusursuz bir şekilde tamamlanması için çalışmalara başlıyor.