Yalova Belediyesi, Yalovalılar’ın huzurlu bir kurban bayramı geçirmeleri, kurbanlarını rahat ve hijyenik bir ortamda kesebilmeleri için aralıksız olarak çalışıyor. Yaklaşan kurban bayramı dolayısıyla geçtiğimiz günlerde çalışmalarına başlanan kurban pazarı tamamlandı.

Yalova Belediyesi birim müdürü ve amirleriyle birlikte kurban pazarını yerinde inceleyen Başkan Yardımcısı Güleç; “Belediye Başkanımız Vefa Salman’ın talimatları doğrultusunda çalışmalarımıza kısa bir süre önce başladık. Dini vecibelerini yerine getirecek olan vatandaşlarımızın huzurlu ve rahat bir bayram geçirmeleri için tedbirlerimizi erkenden aldık. Birim müdür ve amirlerimizle yerinde incelemelerde bulunarak son rötuşlarını konuştuk. Kurban pazarımızda her şey tamamlandı ve satışa hazır hale geldi” dedi.

5 Ağustos itibariyle satışlar başlıyor

Vatandaşlarımızın kurbanlarını alırken zorluk yaşamaması için çalışmalar yaptıklarını belirten Güleç; “Bakanlığın yayınlamış olduğu genelge doğrultusunda kurban girişi ve satışları 5 Ağustos itibariyle başlayacaktır. Yine aynı genelgeye göre düve ve ineklerin veteriner hekimler tarafından kontrolleri sağlanmış olup ‘damızlık değeri yitirmiştir’ raporu olmadan kurban pazarına girişleri ve kesimi yasaklanmıştır. Vatandaşlarımızın zorluk yaşamaması için çalışmalarımızı bu yönde sürdürüyoruz” diye konuştu.