Yalova’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 97’nci yıldönümü etkinlikleri kapsamında sevilen sanatçı Kibariye, kent meydanında verdiği konserle hayranlarına unutulmaz bir gece yaşattı.

19 Temmuz kutlamaları kapsamında ilk olarak Edirne Belediye Bandosu eşliğinde kortej yürüyüşü gerçekleştirildi. Deprem Anıtı'ndan başlayan ve 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı'nda son bulan yürüyüşe vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Edirne Belediye Bandosu'nun çaldığı şarkılara eşlik eden vatandaşlar keyifli anlar geçirdi.

Kortej yürüyüşünün ardından 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen programda kısa bir konuşma yapan Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman "Dünyanın en güzel kenti, bu dünyadaki cennet, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kentinin 97’nci düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümüne hepiniz hoş geldiniz, şerefler verdiniz" ifadelerini kullandı.

Başkan Salman'ın konuşmasının akabinde sahneye gelen KKTC Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Zeki Çeler, savaşın insanlara yaşattığı güçlükleri vurguladı ve barışla yönetilen bir dünyanın var olması dileğinde bulundu.

Ardından sahneye çıkan Kibariye ise, kendi şarkılarının yanı sıra pop ve arabesk müziğin bilinen eserlerini de seslendirdiği konserinde büyük coşku yaşandı. Vatandaşlar tarafından büyük beğeni toplayan Kibariye'ye, Başkan Salma tarafından "Yürüyen Köşk" maketi hediye edildi. Gece İzmir Marşı ve Onuncu Yıl Marşı eşliğinde gerçekleştirilen havai fişek gösterisiyle son buldu.

Haber: Erden Sibel Türk