Enerji Danışmanım projesiyle enerjinin tasarruflu kullanılması konusunda vatandaşları bilinçlendirmeyi amaçlayan şirketin saha çalışması Yalova’da gerçekleşti. Limak Enerji ekibi, farklı sektörlerde hizmet veren iş yerlerini ziyaret ederek hem genel tasarruf önerileri hem de ziyaret edilen iş yerine özel verimlilik yöntemlerini aktardı. Limak Enerji ayrıca Yalova’daki enerji tüketimine ilişkin güncel verileri de paylaştı.

Limak Enerji Yalova Bölgesinde 8 işlem merkezi ile hizmet veriyor

Yalova’da yaklaşık 180 bin müşteriye hizmet veren Limak Enerji’nin bölgedeki müşterileri, online kanala ilaveten 8 farklı noktadan işlemlerini gerçekleştirebiliyor. Şirket, sanayi ve ticarethane abonelerine yıl boyunca hem indirimli hem de sabit fiyatlarla elektrik temin ederek pandemi sürecinde de rekabetçi ve indirimli fiyatlarla ticari hayatın destekçisi olmaya devam ediyor. Yalova’daki yatırımlarını aktif olarak sürdüren şirket, müşterilerine daha iyi hizmet vermek amacıyla 1 Müşteri İşlem Merkezi (MİM) ve 7 Yetkili İşlem Merkezi (YİM) ile hizmet veriyor. Limak Enerji müşterileri, Müşteri İşlem Merkezleri dışında; Yetkili İşlem Merkezlerinde de tahsilat başta olmak üzere abonelik, indirimli elektrik satışı, avantajlı tarifeler, fatura ödeme gibi birçok işlemini herhangi bir ek hizmet bedeli ödenmeden yapabiliyor.

Müşteriler ayrıca online.limakuludag.com.tr adresi üzerindeki Online İşlem Merkezi, 444 6 646 numaralı Çağrı Merkezi ve 0555 0 646 646 numaralı İşaret Dili Görüşme Hattından yararlanarak işlemlerini temassız olarak gerçekleştirebiliyor.

Limak Enerji, indirimli tarifelerle müşterilerinin cebini rahatlatıyor

Şirket indirimli elektrikten faydalanabilecek müşterilerine çeşitli kanallardan ulaşarak, bilgilendirmelerde bulunmaya da devam ediyor. Şirketin Yalovalı müşterileri online işlem ve çağrı merkezinin yanı sıra 8 farklı noktada yer alan işlem merkezlerine başvurarak da indirimli tarifelerden yararlanabiliyorlar. Müşterilerine indirimli tarifeler sunarak da ceplerini rahatlatan şirket, bugüne kadar indirimli elektrik ile müşterilerine 1 milyar TL’yi aşkın fayda sağladı.

Yalova’da son 1 yılda 8 bini aşkın yeni abonelik işlemi gerçekleştirildi

Yalova’da son 1 yılda yaklaşık 8 bin 200 yeni abonelik işlemi gerçekleştirildi.  Yaklaşık 7 bin mesken, yaklaşık bin 150 ticarethane ve 3 sanayi kuruluşu ilk defa elektrik abonesi olurken; aynı dönemdeki taşınma sayısı ise yaklaşık 19 bin 500 olarak gerçekleşti. Limak Enerji’nin bölgedeki abonelerinin yüzde 31’ini kadınlar, yüzde 69’unu erkekler oluşturuyor. Abonelerin yaş dağılımında 60-65 yaş aralığı öne çıkarken, ilde son 1 yıl içinde en çok enerji tüketilen ay ise Ağustos oldu. Limak Enerji’nin verilerine göre; Yalova'da enerjinin yüzde 47’si mesken, yüzde 28’i ticarethane, yüzde 23’ü sanayi ve yüzde 2’si tarımsal sulamada kullanılıyor.

Limak Enerji’den kolay uygulanabilir tasarruf önerileri

Tüketicileri verimlilik ve tasarruf tüyolarını uygulamaya davet eden Limak Enerji, kolay uygulanabilen tasarruf önerilerini de açıkladı. Açıklamada A(+++) enerji sınıfı buzdolabı kullanıldığında yüzde 50'ye kadar daha az enerji tüketimi yapılabildiği, aydınlatmada ise akkor lamba yerine LED lamba tercih edilmesinin yüzde 90’a kadar verimlilik sağladığı belirtildi. Uyku modundaki elektrikli cihazların, normal tüketimin yüzde 10 ile yüzde 20’si oranında enerji harcamaya devam etmesi sebebiyle televizyon, bilgisayar gibi elektrikli ev aletlerinin uyku konumunda bırakılmayıp güç tuşundan kapatılmasının da tasarruf ettirdiği vurgulandı.

Enerji Danışmanım ile elektriği tasarruflu kullanmak mümkün

Limak Enerji’nin Enerji Danışmanım Projesi kapsamında hazırlanan özel web sayfasında da elektronik aletlerin ne kadar enerji tüketimi yaptığı uygulamalı olarak gösteriliyor. Uygulama sayesinde vatandaşlar, kendi konut ve iş yerlerinde ne kadar enerji tükettiklerini hesaplayabiliyorlar. Vatandaşlar, 'www.limakuludag.com.tr 'adresi üzerinden Enerji Danışmanım sayfasına ulaşarak, evlerinde kullandıkları cihazları adet, cihaz gücü, haftalık kullanım süresi ve sayısını kendi kullanım alışkanlıklarına göre belirlediklerinde, oluşacak enerji tüketimini 'kWh' cinsinden hesaplayabiliyor ve faturalarına etki edecek tutarı görebiliyorlar. Evde kullanılan tüm cihazlar için bu değerler girildiğinde, ortaya aylık fatura tutarı çıkıyor. Buzdolabı, fırın, çamaşır makinesi gibi beyaz eşyaların, televizyon gibi elektronik eşyaların enerji tasarrufunun nasıl yapılacağı gibi konular hakkında detaylı bilgiye de ulaşabiliyorlar.