‘Marmara Depremi’ konulu panel düzenlendi

Gazipaşa Caddesi Mini Amfi’de Yalova Belediyesi ve Yalova Afet Gönüllüleri Derneği tarafından düzenlenen ilk program “Marmara Depremi” konulu panel oldu. Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman’ın açılış konuşmasını gerçekleştirdiği panelde, Deprem Uzmanı Prof. Dr. Oğuz Gündoğdu, Akut Vakfı Başkanı Nasuh Mahruki, Doğa Hareketleri Araştırma Derneği Başkanı Fuat Agalday, Afet Yönetim Uzmanı Özden Işık ve Yalova Mag-Der Başkanı Sabri Karaçam, sinevizyon görüntüsü eşliğinde bilgilerini Yalovalılar ile paylaştı.

Panelde ayrıca ‘Birey ve Aileler için Afet Bilinci Eğitimi’ konulu eğitimleri başarı ile tamamlayan kursiyerlere sertifikaları Yalova Vali Yardımcısı Yıldırım Uçar ve Başkan Salman tarafından takdim edildi.

Kortej yürüyüşü yapıldı

Panelin ardından Başkan Salman, belediye başkan yardımcıları, STK temsilcileri, MAG-Der üyeleri ve vatandaşlarla birlikte Gazipaşa Caddesi üzerinden deprem anıtına doğru sessiz bir yürüyüş gerçekleştirdiler.

Kur’an-ı Kerim ve ilahiler okundu

Kortej yürüyüşü sonrasında 17 Ağustos Parkı’nda bulunan Deprem Anıtı’nda anma töreni düzenlendi. Başkan Salman, tören öncesinde katılımcılar ile birlikte deprem anıtını gezdi. Ardından da vatandaşlara helva dağıttı. Düzenlenen törende de Kur’an-ı-Kerim ve ilahiler okunarak depremde yitirilen canlar anıldı.