Valilik Makamında düzenlenen protokol imza törenine, Vali Muammer Erol, İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Abdülaziz Yeniyol ve Hayırsever Ümit Üstel katıldı.

İmzalan protokol ile çocuk kültürü, eğitimi, edebiyatı ve sanatın bir bütün olarak ele alındığı yepyeni ufuklar çizecek bir projeye imza atıldı.

Projede amaç; zamanı süsleyen, içimizi aydınlatan, düşlerimizi gökkuşağına dönüştüren masal anlatıcılığı eğitimi alan öğretmenlerimizin yer alacağı etkinliklerle, hedef öncelikle 5 bin öğrencimizi masallarla tanıştırmak ve onların hayal dünyalarını geliştirmek.

Salgın hastalık sürecinde uzaktan eğitim ve canlı derslerle eğitim öğretime devam eden öğrencilerin güzel vakit geçirmesini ve bu sürede Anadolu’nun kültürel mirasına katkıda bulunmak için masal okumaları yapılacak.

Olağan ile olağanüstüyü, gerçekle hayali buluşturan Orhun Üstel Masal Okulu’nda yaşadığımız çağı insan, hayvan ve teknoloji boyutuyla yorumlayarak masal ülkesinin sınırlarını genişleten sanat masallarına da yer verilecek.

Çocukları masalların içine çeken, şiirsel ve tatlı diliyle onların duygularının kapısını aralayan Orhun Üstel Masal Okulu, çocukların okuma kültürü kazanmalarının yanında sanat okuryazarı olmalarını destekleyecek bir içeriğe sahip olacak.