Haber/Abdullah Bozkurt

Kongrenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Memleket Partisi Yalova Kurucu İl Başkanı Ertan Şener, “Memleketin her köşesinde olduğu gibi, Yalova’da büyük bir özlem, büyük bir beklenti, yeni bir umut ışığına ihtiyaç vardı. Türkiye tarihinde olmayan bir sürede, rekor sayıda ilde örgütlendik. Büyüdük güçlendik, güçlenmeye hep beraber devam ediyoruz. Halkımızın yüzü gülecek, gençlerimizin umudu olacak. Yeniden huzur ve güven içinde yaşayacağız bu güzel memlekette” şeklinde konuştu.

İnce’ye teşekkür

Memleket Partisi Yalova Kurucu İl Başkanı Ertan Şener, “Kendisini tanıdığım günden itibaren “Tepeden tırnağa cesaret, her şey Türkiye’yi sevmekten ibaret” diyerek, mücadele eden Yalova’nın gururu, Türkiye’nin umudu olan Memleket Partisi Genel Başkanımız Muharrem İnce’ye bana Memleket Partisi Yalova Kurucu İl Başkanlığını verdiği için teşekkür ediyorum” açıklaması yaptı.

92 rozet takıldı

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Yalova’ya ilk kez gelişinin 92. Yılında, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Memleket Partisi Yalova Kurucu İl Başkanı Ertan Şener ve Memleket Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Yalova Milletvekili Özcan Özel, partiye katılan 92 kişiye rozet taktı.

Rozet Töreninde konuşan Başkan Şener, “19 Ağustos 1929 Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün Yalova’ya ilk gelişidir. Geçtiğimiz 2 gün önce de 92. Yılı kutlandı. Biz de yönetici arkadaşlarımız ile birlikte, partimize katılan 92 arkadaşımıza rozet takacağız” dedi.

İnce, “Cumhuriyet’in yazlık başkentidir Yalova”

Memleket Partisi 1. Olağan Kongresi’nde konuşan Muharrem İnce, “Atatürk’ün Yalova’ya ilk geliş tarihi 19 Ağustos 1929, son ayrıldığı tarih 1 Şubat 1938. Bu 9 yıl içerisinde 330 günden fazla Yalova’da konaklamış. Cumhuriyetin yazlık başkentidir Yalova. Kuran-ı Kerim’i Türkçeleştirme çalışmaları, tarımla ilgili çalışmalar, serbest Cumhuriyet Fırkası’nın kurulması, demokrasiye çok partililiğe geçişin temelinin atılması hepsi burada gerçekleşmiştir. Atatürk’ün Yalova’ya gelişinin 92. Yıldönümünde; il başkanımızın, il yöneticilerimizin, bugünü unutmayıp 92 arkadaşımıza rozet taktırmalarını gerçekten kutluyorum” ifadelerine yer verdi.

Memleket Partisi İl Yönetim Kurulu;

Asil Üyeler: Turgut Can Adıgüzel, Erdem Akyol, Selçuk Atasoy, Osman Başgül, Gamze sultan Biçer, Şerafettin Çelik, Gencay Dangaç, Mesut Dönmez, Fatih Elönü, Ertuğrul Evci, Dilek Girengir, Cengiz Karahan, Ali Karataş, Sevim Kocatepe, Melek Mete, Resül Morgül, Şaban Ok, Bayram Özgürbüz, Fatih Saydam, Nazlı Hatice Uslu Emen.

Yedek Üyeler: Cengiz Ocak, Fehmi Geyik, Kadir Erişmen, Semih Boyacı, Bahriye Pehlivan, Muharrem Tokay, Ertan Kanal, Hüseyin Şanver, Orçun Yalçın, Mehmet Güneş.

İl Disiplin Kurulu

Asil Üyeler: Halil İbrahim Aydınlı, Baydur Bilen, Ahmet Bozlar, Mahmut Çakır, Necmi Göksel, Osman Kurt, Şükrü Uçar.

Yedek Üyeler: Nermin İlhan, Hasan Balkaya, Ümit Can.

Kurultay Delegeleri

Turgut Can Adıgüzel, Macide Aras, Şerafettin Çelik, Hüseyin İnce, Tamer Sönmez, Ertan Şener.