Memleket Partisi Merkez İlçe Kurucu Başkanı Tamer Sönmez, kongre sonrasında oy birliğiyle Merkez İlçe Başkanlığına seçildi. Divan başkanlığını Kurucu İl Başkanı Ertan Şener’in yaptığı kongreye Memleket Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Yalova Milletvekili Özcan Özel de katılım sağladı.

“Vatandaşlarımızın partimize olan ilgi ve alakası bizleri memnun ediyor”

Kongrenin açılış konuşmasını yapan Memleket Partisi Yalova Kurucu İl Başkanı Ertan Şener, “4 Eylül’de Genel Başkanımız Muharrem İnce’nin önderliğinde başlayan Memleket Hareketi, 17 Mayıs 2021’de kuruluşuyla, 18 Mayıs 2021 tarihinde Genel Merkez açılışı yapılmış ve Türkiye’de ilk defa bir partinin kuruluşunda 43 il başkanına yetki verilmiştir. O il başkanlarının arasında bulunmaktan ben de özellikle gurur duyuyorum. 1 Haziran’da il yönetimimiz oluştu ve onaylandı. En kısa zamanda da Merkez İlçe ve Çiftlikköy İlçe örgütlerimizi kurduk. Ağustos ayının ortalarında da il kongremizi yaparak kurultaya hazır olacağız. Çalışmalarımızda bize desten veren Merkez İlçe Başkanımız Tamer Sönmez’e, Çiftlikköy İlçe Başkanımız Macide Aras’a, Sayın Milletvekilimize ve tüm üyelerimize teşekkür ediyorum. Vatandaşlarımızın partimize olan ilgi ve alakası bizleri memnun ediyor” dedi.

“Bu iktidar çürümüştür”

Milletvekili Özcan Özel, Başkan Şener’in ardından yaptığı konuşmada, “Bizler bir çift mavi göz hatırına yola çıktık. Memleketin güzelliğini, memleketteki adaleti, insanların yüreğindeki vicdanı ve insanların ihtiyacı olan işi verebilmek amacıyla yola çıktık. Bizler ayrılıkçı bir yapıyla değil, insanlarımızı kucaklaştırmak amacıyla yola çıktık. 20 yılı aşkın süredir aktif siyasetin içindeyiz. Yalova’da Cumhuriyet Halk Partisi’ni 4.500 oyan alıp 5 tane belediye başkanlığına getirdik ama gördük ki Yalova’daki siyasetle Ankara’daki siyaset uyuşmuyor. Ankara’daki siyaset insanları ayrıştırmaya odaklanmış gibi.  Biz Yalova’da gerçekleştirdiğimiz başarıyı Türkiye genelinde gerçekleştirelim diye yola çıkıp Ankara’ya gittiğimizde gördük ki Ankara ayağı böyle değilmiş. Aktif siyasetin içerisinde olduğum bu 20 yıl ne yazık ki AK Parti iktidarı sürecinde geçti.

Bir iktidar niye gelir? Biz siyasete şöyle bakarız; siyaset, insanları mutlu etme işidir. Görüyoruz ki AK Parti iktidarının bir sürü güzellikleri gerçekleştireceğim, vesayeti kaldıracağım, özgürlükleri getireceğim derken son zamanlarda geldiği noktayı hep beraber görüyoruz. Sedat Peker denen organize suç örgütü liderinden Türkiye’de yapılan gerçekleri öğreniyoruz. Bir çocuk öldürülüyor, bir kadın öldürülüyor bunla ilgili basın yasağı koyuluyor. Kadın ortalık yerde öldürülüp davasını gizli görülüyor. Memleket açık açık soyuluyor ama o memleketi soyan kişileri gizli yargılayacaksınız. Bu iktidar çürümüştür.

“Tarım bitti, köylü yok oldu”

Atatürk CHP’yi şunun için kurmuştu; Cumhuriyetin ilkelerini anlatacak bir siyasi yapı lazım. Ama sonrasında neler görüyoruz… Cumhuriyet döneminde İnönü iktidarında bu memleketin soyulmasıyla ilgili tehlike yoktu. Her iş organize bir şekilde yapılıyordu. Sonra şunu gördük Menderes ülkeyi sattığı gerekçesiyle suçlandı ve idam dildi. Amerika’ya daha yakın bir mantıkla ülkemizi yönetmeye çalıştı. Buna yerli iş birlikçi diyebiliriz. Günümüze bakınca tarım bitti, mercimeği Kanada’dan, samanı Bulgaristan’dan almaya başladık. Tarımın bittiği andan itibaren benim köylüm yok oldu. Yani bir ekip çıktı ortaya dışarıdan ihtiyaç mallarını getirmeye başladılar. Yeni bir zengin kesim oluştu. Bu ekip de AK Parti’nin yandaşları. 5 tane müteahhit var. Köprü yapımı, tünel yapımı, yol yapımı, havalimanları onlarda. Bir senede şehir hastanelerini yarattılar. Bu şehir hastanelerinden 5 tanesi farklı firmalara satılmış. Biz yaptık, borçlandık, hasta garantisi verdik ve dış devletlere satıyoruz. Bu iktidarın sonu geldi. İl başkanımız, ilçe başkanımız çok atak çalıştı ve ülkenin ilk merkez ilçe kongresini yapıyoruz. Memleket Partisi Genel Başkanımızın liderliğinde Türkiye’yi yöneteceğiz diye düşünürüm.” ifadelerine yer verdi.

Haber/Serap Rukiye Polat

uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu