Akşener’i karşılayanlar arasında Altınova Altınbelde Kadın Girişim Kooperatifi Başkanı Yasemin Fazlaca ve Kooperatif Üyeleri de yer aldı.

İYİ Parti Karamürsel İlçe Başkanı Orhan Kılınçsoy’un davetlisi olarak karşılama heyeti arasında yer aldıklarını belirten Yasemin Fazlaca, Meral Akşener’e kendi ürünlerinden oluşan bir hediye sepeti takdim etti. Yakın ve samimi ilgisinden dolayı Akşener’e teşekkür eden Yasemin Fazlaca gazetemize yaptığı açıklamada Meral Akşener ile Kadın Kooperatiflerinin sorunları hakkında yaptığı konuşmaları şu ifadelerle aktardı; “Bize siyasi tercihlerimizden dolayı hibe desteği konusunda uygulanan ambargoyu aktardık. Yerel yönetimler valilik komisyonlarına baskı yaparak bizim hibe desteği almamıza engel olurken üç günlük kâğıt üstü kooperatiflere hibe desteği verdiler.”

Daha önce 27. Dönem CHP Tekirdağ Milletvekili ve Tarım, Orman, Köyişleri Komisyonu Üyesi İlhami Özcan Aygün’ün, bu ayrımcılığı mecliste gündeme getirdiğini fakat gündemde farklı olaylar olması sebebiyle konu hakkında işlem yapılmadığını Akşener’e ileten Fazlaca oldukça olumlu bir yaklaşımla karşılaştıklarını belirtti. Meral Akşener’in kendisine olayın takipçisi olacağını, gerekli komisyonlarla görüşeceğini ifade eden ve iletişim bilgilerini aldıklarını belirten Fazlaca, 2 Temmuz Cuma günü kendilerini Ankara’dan aradıklarını ve konuyla ilgilendiklerini kaydetti. 

Haber / Serap Rukiye Polat