Bu mini kampanyaya Yalova halkı ilgi gösterdi. Toplanan yardımlar Merhamet Teşkilatı yöneticileri tarafından üç araçlık bir konvoyla ilgili okullara teslim edildi.  Konuyla ilgili Yalova Merhamet Teşkilatı Temsilcisi Süleyman Çelebi, proje ile ilgili şu açıklamalarda bulundu;

“Merhamet Teşkilatı Yalova’da iki aylık bir geçmişi olan, çiçeği burnunda bir dernektir. Aldığımız bu sorumluluğun gereğini ifa edebilmek için yönetim kadromuzla ne tür çalışmalar yapacağımızı planlıyor ve bu çalışmaları yavaş yavaş uygulamaya sokuyoruz. Bilinen bir vakıa olarak Covid-19 hassasiyeti tüm ülkemizde olduğu gibi, bizi de kısıtlıyor, temkinli olmamızı gerektiriyor. Ancak bu süreçte bazı ihtiyaçlar ise beklemiyor. Hatta  ihtiyacı çoğalan muhtaçlarımız artabiliyor. Bu vesile ile imkanı olanların imkanı olmayanlara el atması, bizim töre ve geleneklerimizden geldiği gibi, inancımızın da bir şartıdır.

Bu bilinçle Çavdarhisar ilçesindeki iki okulumuzla yaptığımız protokol ve projeyi önmli bulduk. Kendi çevremizde, fazla abartmadan mütevazi bir duyuruyla 900 parça civarında kışlık mont, kazak, eşofman, gömlek, bot, ayakkabı gibi giysileri itina ile yöneticilerimiz kontrol edip, paketledi. Paketlenen ürünler zaman kaybetmeden,mevsimin de kış olması nedeniyle ihtiyaç sahiplerine derneğimizce ulaştırıldı. Ancak pandemi nedeniyle okullarda öğrencilerin olmayışı, dağıtım yapmamızı engelledi. İdareci öğretmenlerimiz aldıkları emanetleri her fırsatta ilgili öğrencilere ulaştırarak bu projemiz tamamlanacaktır. Yaklaşık 300 kişilik giysiyi üç araçla götürebildik. Projemizin ne kadar önem arzettiğini Çavdarhisar’daki ortamı gördüğümüzde daha iyi anladık. Bazı öğrenci ailelerini de ziyaret ederek onlarla konuşma fırsatımız oldu.

Yalova halkının merhametli gönüllerinin zenginliklerini, Merhamet Teşkilatı olarak tam da yerine ulaştırdığımıza inanıyoruz. Halkımızın bu cömertliğine müteşekkiriz. Özellikle bu kampanyada kadın ve erkek yönetici arkadaşlarımızın desteklerine, fedakarlıklarına ayrıca teşekkür ediyoruz. Çünkü yaşadığımız dönemde gönüllülük esasına dayalı, çıkar gözetmeden görev ve sorumluluk alan fazla insanımız kalmadı. Oysa bu çok zevkli, huzur verici, rahatlatıcı ve bir insanı sevindirebilmek, duasını alabilmek çok mutluluk verici bir duygudur. Milletimizin bu özelliğini ayakta tutmak için her birimizin özel gayreti olmalıdır. Ülkemiz afet bölgesidir. Bir şehrimizde doğal bir afet olduğunda herkes seferber olmaktdırı. Ancak bu sadece afet durumuna teksif edilmemeli, normal şartlarda da ülke içindeki kampanyalara destek verilmelidir. Ki halkımız zaten bunun bilincindedir.

Merhamet Teşkilatı olarak zaman zaman bize ulaştırılan gıda, kurban, yurt içi ve yurt dışı hizmetlerimize destek olmak için yapılan bağışları yerine ulaştırmada önemli hassasiyet göstermeye devam edeceğiz.

Başladığımız bu tür faaliyetlerimizi, dernek olarak devam ettirme kararlılığımız daima devam edecektir. Allah cömert, merhametli, yardımsever tüm insanımızdan razı olsun, niyet ve hayırlarını kabul etsin.  Bize de çalışma azmi nasip etsin.”