Milliyetçi Hareket Partisi Yalova Başkanı Namık Öz, İl Başkan Yardımcıları Mete Örnek, Faik Özkan, İsa Yılmaz, İl Yönetim Kurulu Üyeleri; Çiğdem Bayrak, Onur Erdik, Cemal Saraçoğulları’nın hazır bulundukları ziyaret olumlu bir havada geçti.

Öz, ‘’Çok zor şartlar altında ve çok kısıtlı imkanlarla kamu görevi yapıyorsunuz’’

Yerel gazeteciliğin zorluklarını çok iyi bildiklerini söyleyen Başkan Öz, ‘’Çok zor şartlar altında ve çok kısıtlı imkanlarla kamu görevi yapıyorsunuz. Yerel bazda yayın yapan tüm medya kuruluşlarını taktir ediyorum’’ dedi.   

Gazetemiz imtiyaz sahibi ve Yalova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ayhan Polat, bu ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirdikten sonra yaptığı konuşmasında, ‘’Yalova’da ve tüm Türkiye de, yerel gazete çıkarmak, günden güne zorlaşıyor. Meslek Odaları, Belediyeler, Kooperatif, Birlik ve Sendikalar, 1 Ağustos 2020’den itibaren reklam statüsünde ki ilanlarını (dini ve milli bayramlar) Basın İlan Kurumu üzerinden vermek zorundalar. Bu ilanları yayınlamanın da bazı şartları var. Bu şartları, günlük çıkan 3 gazete ile beraber haftalık gazete olarak sadece Yalova Manşet Gazetesi yerine getirebiliyor. Gazete çıkarma için şartlar çok zorlaştı. Basın İlan Kurumu’nun bu yeni uygulaması yerinde olduğu düşünüyorum. Bazı kriterlerin hayata geçmesi benim açımdan daha hakkaniyetli oldu. Ben bu uygulamaya karşı değilim. Basın İlan Kurumuna %15 komisyon vereceğiz. Bu işin takipçisi olan resmi bir kurumun ayakta kalabilmesi için bu kesinti bana göre normal.

Polat, ‘’İnternet haberciliğinde birçok yasal boşluk var’’

İnşallah en kısa süre içinde, İnternet Haberciliği de 212 Basın İlan Kanunu kapsamına alınır. İnternet Haberciliğinde birçok yasal boşluk ve eksiklik var. 2011 yılında dönemin Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın TRT, RTÜK, Anadolu Ajansının da içinde bulunduğu medyadan sorumlu bakan yardımcısı iken İnternet Haberciliğin 212 Basın Kanunu kapsamına alınması için konuya bir el atmıştı. TBMM Genel Kuruluna gelen bu konu, daha sonra Komisyonlara havale edildi. 212 Basın Kanunu kapmasına alınması için o tarihten bu yana bir netice alınmış değil. Yalova’da birçok kayıt dışı internet haber sitesi var. Yerel, bölgesel veya ulusal çapta internet haberciliği yapacak kişi ve kuruluşlarda birçok kriter aranmalı. Vergi levhası, oda kaydı, muhabir, yazı işleri, özel haberlerin yapılması, haber sitesinin güncelliği gibi şartlar olmalı ve çalışan emekçi kesim fikir işçisi statüsünde çalıştırılmalı.’’

Polat, ‘’Vasıflı gazetelerin İcra İlanlarına dokunulmamalı’’

‘’Türkiye’nin birçok ilinde İcra İlanlarının vasıflı gazetelerde yayınlanmaması şikayetleri söz konusu. İcra İlanlarının yerel gazetelerde yayını, Cumhuriyet Başsavcılarının iki dudağının arasında. Kanunu kim kendisine göre yorumluyorsa, ona göre hareket ediliyor ve bundan zarar gören ise vasıflı gazeteler oluyor.’’ İfadelerini kullanacak durumu özetledi.

Öz, ‘’15 Temmuz’dan sonra, Türkiye çok güzel bir yola girdi’’

Milliyetçi Hareket Partisi Yalova İl Başkanı Namık Öz, ‘’Ülkemizin birçok sorunu var. Bu sorunları hep birlikte çözmek için çalışacağız inşallah. 15 Temmuz’dan sonra, Türkiye çok güzel bir yola girdi. Ülke kendini arındırmaya başladı. Türkiye bu arındırmayı yaptıkça, rahatlıyor ve önü açılıyor. Bu ülkenin sınırları, biz Ülkücü olduğumuz için bize dar geliyor. Türk Dünyasını insan vücudu gibi düşünürsek, baş sağlıklı olursa, vücutta sağlıklı olur. Anadolu’nun Türkiye Cumhuriyeti için çok önemli ve önü de çok açık. Bunu da kısa sürede göreceğiz. 1-2 yıllık sürede çok önemli şeyler değişecek ülkemizde.’’

Öz, ‘’Türkiye, kumpasın içine alınmaya çalışılıyor’’

‘’Türkiye çok zor bir süreçten geçiyor. Ülke içindeki suni çekişmeleri bırakıp, hep beraber ay-yıldızlı bayrağın altında olduğumuzu unutmadan, birlik beraberlik içerisinde bu sıkıntılı süreci atlatacağız. Düşmanımız her zaman vardı, hep olacak. Önemli olan bizim birliğimizin bozulmaması.

Burada Cumhur İttifakının ne kadar önemli olduğunun vurgusu ortaya çıkıyor. Keşke bu ittifak, partiler tarafından da desteklenseydi. Daha güçlü olurduk.’’ Şeklinde düşüncelerini paylaştı.’’

Polat, ‘’Vatan, millet, bayrak, toprak, ezan bizleri birleştiren değerlerimizdir’’

Başkan Polat, güncel durumu şu sözlerle değerlendirdi; ‘’Hepimiz birlik ve beraberlikten yanayız. Siyasi fikirler, düşünceler, suçlamalar hele ki biz gazeteciler olarak her siyasi görüşü analiz etmek ve onların söylemlerini mercek altına alma durumundayız. Aslında baktığımız zaman herkes; Vatan, Millet, Bayrak, Ezan diyor. Ama önemli olan o samimiyette olabilmek.’’

Öz, ‘’Biz, Türk-İslam Ülkücüsünü, savunuyoruz’’

‘’Türkiye’de birçok zihniyet var. Kimisi Osmanlı’ya karşı, kimisi Cumhuriyetin değerlerine karşı. Ülkücü harekete bakıyorsun, ben Osmanlı ile Cumhuriyet arasında bir köprüyüm diyor. Birinin Türklükle, bir diğerinin İslamiyet’le zafiyeti var. Ülkücüler olarak diyorlar ki, ‘’Biz Türk-İslam Ülkücüsünü’’ savunuyoruz. Birinin Alevilik ile diğerinin Sünnilik ile sorunu var. Ülkücüler, bunların hepsini kucaklıyor. Zaten Tura’nın kavramı içerisinde hepsi var. Onun için Ülkücü Hareketi bunlardan biraz ayırmak lazım.

Geçen Atatürkçü Düşünme Derneği Başkanı bir arkadaşımıza da söyledim. Bizden destek istedi. Tabi ki vereceğiz destek. Bizde Atatürkçüyüz. Atatürkçü olmayan, ülkücü olamaz. Dedim ki “Atatürk’ün ilk bastırdığı parayı biliyor musun?” ‘’Bilmiyorum’’ dedi. ‘’Araştırın’’ dedim. İlk basılan paraya bir baktı, şaşırdı. ‘’Atatürk’te bir Bozkurttu’’ dedim.

Bozkurt sadece ‘’Ben Ülkücüyüm’’ diyenlerin sembolü değil. Bütün Türk Millerinin milli sembolüdür. Ülkücülük bir okuldur. Bu okul mezun verdikçe, diğer siyasi partilerden mezun olan arkadaşlarımızdan da istifade ediyorlar.

Gerek İstanbul Büyükşehir olsun, gerek Ankara Büyükşehir olsun veya içimizden çıkan farklı 1-2 tane siyasi parti var onlar olsun. AK Parti’nin kadroları içerisinde bakıyorsun bir sürü Ocak’tan yetişmiş insanlar var. 

AK Parti Bolu Milletvekili ile geçtiğimiz gün oturuyoruz. ‘’Ben de yabancı değilim sizdenim’’ dedi. Biz Ocak’tan geliyoruz. Biz o okulun öğrencileriyiz hala. Verdiğimiz mezunları kendi içimizde tutabilirsek, parti olarak önümüz çok açık.’’

Öz, ‘’Doğalgazın bulunmasını dahi alay konusu yapanlar var’’

‘’Devletimiz Karadeniz de gaz bulunmuş. Bir Milletin bağımsız olabilmesi için en önemli şey enerji kaynaklarına sahip olmasıdır. Türkiye gazı bulmuş yüzlerce yıl sonra. Bununla bile alay eden, dalga geçen, yalan diyen zihniyet var. Neden sevinmiyoruz? Bir başka ülke için değil, bizim ülkemiz için bulunmuş.’’

  

Polat, ‘’Siyasilerden baskı gördüğümüz dönemler oldu’’

“Her Türkiye Cumhuriyeti kimliği taşıyan vatandaşımızın gurur duyması lazım. Bu zenginlik hepimize yansıyacak. Karşı düşünceler elbet olacak. Özgür bir ülkede yaşıyoruz. Biz medya mensuplarının siyasilerden baskı gördüğümüz dönemler olmuştur. Bizim işimiz gazetecilik. Bizim görevimiz de ya takdir etmek ya da eleştirmek. Her zaman eleştiri ya da her zaman övgüye de karşıyım. Objektif ve doğru gazetecilik vazifemiz olmalı.”

Öz, ‘’Gazetecilik mesleğini sulandıranlar oldu’’

‘’Bizim ülkemizde de gazetecilik mesleğini sulandıranlar oluyor. Gelişmiş ülkelere baktığımızda adam sadece mesleği neyse onu yapıyor. Meslek gazetecilik ise sadece bu meslek icra edilmeli.

Mesela Aydın Doğan, Türkiye’yi dizayn etmeye kalktı. Gazetecilik yapmadı. Ondan önceleri, Karaca ailesi, mesela hep hükümeti dizayn etmeye kalkmaları oldu. Gazeteci, gazetecilik yapmalı.’’

Polat, “Gazetecilik ile ticaret bir arada olmaz’’

‘’Gazetecilik yanında farklı bir meslek yapılmamalı. Yasal birtakım tedbirler ile bu konunun önüne geçilmeli. Gazetecilik ile ticaret bir arada olmaz. Yayınların her siyasi görüşe karşı eşit olması lazım. Hakkaniyet çok önemli bu meslekte.’’ Şeklinde değerlendirmede bulundu.

Ziyaret güzel dilek ve temenniler ile son buldu. Başkan Namık Öz, misafirperverliğinden ötürü Ayhan Polat ve Emine Ballı’ya teşekkür etti.