Gürel, ‘’Yalova’nın öncelikli problemlerine ses vereceğiz’’

Aydın Milletvekilimiz Sayın Hüseyin Yıldız ile Mersin Millet Vekilimiz Cengiz Gökçel kendileri ile beraber ‘’sorunu biliyoruz çözeceğiz’’ ana temalı bir çalışma yapacağız.

Yaklaşık üç gün; Cuma, Cumartesi ve Pazar günü sürecek, Yalova’nın bütün ilçelerine mümkün mertebe köylerine de giderek ana sektörel sorunları ve halkın ana dertlerini raporlayacağız.

Bazı yerlerde basın açıklamaları yapacağız. Bazı yerlerde dinleyeceğiz, değerlendireceğiz. Sonrasında ise raporlamalar yapacağız. Yalova’nın bir nevi sosyal ekonomik iktisadi olarak bir röntgeninin çekeceğiz.

Mecliste de Genel Başkanımıza sunumu yapılmak üzere. Bu çalışmada 51 il de olacak. Ve bütün veriler toplanarak bir Türkiye röntgeni çekilecek. Bizim mevcut çözüm önerilerimiz halka anlatılacak. Eğer şuan görmediğimiz bazı sorunlar varsa, bunlar için çözüm önerileri yaratılacak.

Yalova’da bu günden başlayarak değişik sivil toplum kuruluşlarını, değişik vakıfları, değişik toplum kesimlerine ulaşarak bu sorunları yerinde tespit etmeye yerinde gözlemlemeye çalışacağız. Yalova’nın öncelikli problemlerini ses vermeye çalışacağız.’’ Dedi.

Yıldız; ‘’51 Tane İlin Rotgenini Çıkaracağız’’

Aydın Millet Vekili Hüseyin Yıldız yaptığı açıklamada; Sayın vekilim, sayın il başkanım, ilçe başkanlarım, kadın kolları ve gençlik kolları başkanlarım, değerli partililerim çok değerli basın emekçileri sizleri sevgi saygıyla selamlıyorum.

Değerli arkadaşlar, 30 tane büyük şehir dışında 51 tane il de genel başkanımızın talimatıyla hepimiz Türkiye geneline dağıldık, 4 gün boyunca çalışmalar yapacağız. Bu çalışmamız aslında önümüzde ki iktidar olacak ilk seçimde iktidar olacağımız için burada Yalova’nın ve diğer illerin sorunlarını yerinde tespit edip iktidara geldikten sonra ilk 1 ayda neler yapacağımızı, ikinci ay da neler yapacağımızı, üçüncü ay da neler yapacağımızın, 6 ay da neler yapacağımızın röntgeninin çekmek olacak.

Yıldız, ‘’Tane ile domates, soğan, patates alıyoruz’’

İktidara gelir gelmez, zaman kaybetmeden Türkiye’nin ve illerin sorunlarını çözmek istiyoruz. AK Parti iktidarı 20 yıldan beri maalesef Türkiye’yi bu hale getirdi. Gerçekten gezdiğimiz bütün illerde, ilçelerde, köylerde gerçekten ekonomik buğram var.

Değerli basın mensupları öyle bir buğram ki emeklilerimiz dışarı çıkamıyor. Pazara çıktığı zaman öyle bir duruma geldi ki taneyle domates, taneyle soğan, taneyle patates alıyoruz.

Öyle aileler var ki evine aş giremiyor ve işsizler. Şu an ki konum itibariyle, 20 milyon aileye bir gram dahi aş giremiyor.

Yıldız, ‘’Yalova’nın sorunlarının çözümü için buradayız’’

Allah’tan 2019 da büyükşehirler alınarak şu an büyükşehir belediye başkanlarımız, il belediye başkanlarımız, ilçe belediye başkanlarımızın katkılarıyla sosyal yardımlaşma yapabiliyoruz.

AK Parti iktidarı maalesef 84 milyonu unutmuş, sadece yandaş saray ve beşli çeteye hizmet etmek için varlar.  O yüzden bizim bir gün dahi kaybetmemek için her il de millet vekillerimiz görevlendirerek, sayın genel başkanımızın talimatıyla ve iktidara geldiğimizin diğer günü, her ilin sorununu aniden çözeme kavuşturmak için Yalova’dayız.

Yıldız, ‘’Biz köprülere, yollara karşı değiliz’’

Sayın Mersin Millet Vekilimiz Cengiz Gökçel ile beraber bu çalışmayı yapacağız. Değerli arkadaşlar, az önce Yalova’ya gelirken Osman Gazi Köprüsünden geçtim. Tekrar bir fiş daha aldım, arada 7.5 kilometre gidiş dönüş 4.85 TL. Biz köprülere karşı değiliz arkadaşlar. Ben 7 yıldan bu yana, Çevre Şehircilik Bakanlığı, Ulaştırma Bakanlığı ve Turizm Bakanlığı Komisyonu Üyesiyim ve CHP’yi temsil ediyorum. Binalı Yıldırım da dahil, bütün bakanlarla çalıştım. Şunu söylüyoruz. Biz köprülere, yollara karşı değiliz. Biz bir köprü yapıp da 9 köprü parası veren bu iktidara karşıyız. Bir köprü yapıp, 9 köprü parasını ödüyoruz arkadaşlar.

Yap İşlet Devret modeliyle. Bu ne demek biliyor musunuz? 84 milyon insanı borçlandırma anlamına geliyor. Yani Yalovalılar buradan İstanbul’a geçtiği zaman 185 Türk lirası dönüşte de aynı para Yalova’da bir memur bir işçi bir emekli hele hele bir askeri ücret hele hele bir emeklinin geçme şansı var mı?

Yıldız, ‘’5’li Çetenin Hortumlarını Keseceğiz’’

Geçmeyen arabaların parasını da hep beraber bütün millet ödüyor. İşte biz onun için diyoruz ki, biz gelir gelmez bütün yolları köprüleri ve hastaneleri kamulaştıracağız. Şunu da yapacağız, o işin maliyetini neyse o arkadaşları mağdur etkiyeceğiz. Ama şu var onların ciolarıyla görüştüğümüzde diyorlar ki, ‘Biz buradan 9 milyar dolar kar edeceğiz ama bu kar bize gelmiyor ki, yarından fazlası, saraya gidiyor’ diyorlar.  

Gitsinler saraya, adamın yakasın yapışsınlar, alsınlar parayı, bizi ilgilendirmez. Bir işin bir maliyeti vardır arkadaşlar. Yap İşlet Devret modellerinde öyle sıkıntılar yaşıyoruz ki; yollar da, oto yallarda hepsi de hazine kefili. Özel şirketlere, hazine kefil oluyor. Şirket geliyor ihaleyi alıyor, 5 tane adam çağırıyor kafalarına göre bir rakam yazıyorlar.  Sonra hazine o şirkete kefil oluyor. Araba garantisi, yolcu garantisi, her garantiyi veriyorlar ve o firma gidiyor yurt dışından bazılarının duyumuna, göre bazılarının söylentilerine göre burada yapılan yolsuzluk paralarını yurt dışına çıkararak, belirli bankalara yatırıyorlar. Hatta o paraları da bu firmalara vererek, Türkiye’ye tekrar gelip kredi olarak aklandığını söylüyorlar.

Yıldız, ‘’Cumhurbaşkanı, beşli çetenin şirketlerinin avukatlığını yapıyor’’

Söylentiler böyleyken, Cumhurbaşkanı her Salı günü ver her Perşembe günü Grup Toplantısında diyor ki ‘Siz, o parayı ödemek zorundasınız.’ Beşli çetenin şirketlerinin avukatlığını yapıyorlar. Bir Cumhurbaşkanı, o firmaların avukatlığını yapmalı mı?

‘O parayı ödeyeceksiniz’ evet biliyoruz, bir hukuk devleti var. Hiç merak etmesinler onlar zaten kendileri bizlere verecekler devleti. Onlar ne kazandıklarını, neler yaptıklarını kendileri itiraf edecekler. Bizim hiç uğraşmamıza gerek yok. O yüzden şu ana kadar yapılan devlet modelleri işlerde, ülkenin 155 milyar dolar borçlandığını söylüyorlar. Bu hazinede gözükmüyor. Bu borç, tekrar ediyorum hazinede gözükmüyor. Biz iktidara geldiğimizde, ilk o 5’li çetenin hortumlarını keseceğiz. 84 milyon vatandaşa bu hortumları çevireceğiz. Esnafımızı, çiftçimizi, emeklimizi, memurumuzu, askeri ücretle çalışan her vatandaşımızın sorunlarını çözeceğiz, hiç merak etmeyin.

Türki’ye büyük bir ülkedir, yeter ki yolsuzluk yapmasınlar. Dünyada dolaylı vergi %66’dır. O yüzden Yalova’dan bütün 81 ile sesleniyoruz, CHP olarak hiç merak etmeyin iktidara geliyoruz. Geldiğimiz günden itibaren bütün sorunları çözeceğiz. Hiçbir tereddüttünüz olmasın bu vesileyle tabi ki pazartesi günü bir toplantı daha yapacağız. burada ki çalışmalarımızla alakalı yaptığımız analizleri ve Yalova’nın sorunlarıyla paylaşacağız.’’ Şeklinde görüşlerini paylaştı. 

Gökçel, ‘’Cumhurbaşkanlığı Ucube Yönetim Sistemi, Devleti Yönetemedi’’

Mersin Millet Vekilimiz Cengiz Gökçel ise yaptığı konuşmada; ‘’Sayın il başkanım, sayın ilçe başkanlarım, kadın kollarımızın başkanı, gençlik kollarımız, il yöneticilerim ilçe yöneticilerim değerli Yalova belediye başkanım, siz değerli basın mensupları ben de hepinizi sevgiyle selamlıyorum.

Değerli arkadaşlar gerçekten ülke şu an yangın yeri, Cumhurbaşkanlığı ucube yönetim sistemi ve onun saray hükümeti devleti yönetemedi, ülkeyi krize soktu. İnsanlarımızın cebinden, cüzdanından, tenceresinden boşalttılar. Saray yaptığı her hata ile milletimizin sırtına; işsizlik, hayat pahalılığı ve borç yükledi. Aynı zamanda vatandaşımızı aç bıraktı. İnsanlarımızı geleceğinden endişe duyan bir hale getirdi. Geldiğimiz an itibariyle, tarihin en yüksek enflasyon oranını yaşıyoruz. Giresun Esnaf Odaları Başkanı bağırıyor, ‘batıyoruz ey devlet bizi kurtar’ diyor ama sarayın; esnafımızı, çiftçimizi, emeklimizi, köylümüzü kurtaracak ne bir reçetesi var ne de öyle bir derdi var. Varsa yoksa 5’li çetesi var.

 

Gökçel,  ‘’CHP iktidara geldiğinde, ülkeyi halkla yöneteceğiz’’ 

Yalova’da şunu söylemek istiyorum, sorunlar belli ve problemleri biliyoruz. Çözümü de hazır. CHP iktidara geldiğinde, ülkeyi halkla yöneteceğiz. Demokrasiyi, insan haklarını hukukun üstünlüğü, tekrar ülkede hakim kılarak, ülkeyi normalleştirip ülkede üretim ülkede istihdam arttırıp ülkenin ekonomik ve sosyal refahın yükselteceğiz.

Bunu önce partili emekçilerimizle, vatandaşlarımızla, sonrada dostlarımızla ilk yapılacak seçimde birlikte altı masanın etrafında ki siyasi parti başkanları ve onları seçmenleriyle birlikte yapacağız.

Gökçel, ‘’Rusya-Ukrayna Savaşı Nedeniyle bu ülkeden hububat gelmeyecek’’

Değerli arkadaşlar aslında söylenecek çok şey var. Bir çiftçi olarak mersinde ziraat odası başkanlığı yapmış olan ve tarım komisyon üyesi olarak şunu söylüyorum, insanlarımız açlığa iten sebeplerden bir tanesi de ülkede tarımsal üretimin olmaması ve tamamen gıda da tarım ürünlerinde yurt dışına, AK Parti tarafından mahkum bırakılmamızdır. Şu anda tamda hububatın hasat dönemi yıllık normalde 30 milyon ton seviyesinde. Ülkemizin hububat ihtiyacı var. Daha önceki yıllarda, Rusya’dan, Ukrayna’dan 10 milyon ton civarında hububat ithal ediyorduk. Rusya-Ukrayna savaşı nedeni ile bu ülkelerden hububat gelmeyecek.

Gökçel,  ‘’Çiftçimizi mağdur ediliyor’’  

Ülkemizde yıllardır uygulanan yanlış tarım politikaları nedeni ile üretim sürekli azalıyor. Hem hububatta, hem hayvancılıkta, hem sebze-meyvede insanların gıdasının üretimi mümkün olmuyor. Buradan şunu söylüyoruz; biz iktidara geldiğimiz ilk hafta özellikle çiftçiyi borç baskısından kurtaracağız. Çiftinin Anayasa kanunlarında da belirtilen milli gelirin 100 biriden az tarım bütçesine kaynak konulamaz demesine rağmen, AK Parti 2006’dan bu yana çiftçimize bu orada desteği vermiyor. Çiftçimizi mağdur ediliyor. Biz ilk geldiğimizde öncelikle bu bütçeyi tamamını hazineden tarım bakanlığı bütçesine aktaracağız ve çiftçimizi her alanda üretimde destekleyeceğiz. Çiftçi borçlarının faizlerini sileceğiz. İlk bir hafta çiftçilerin borçlarını ödeyebilecek seviyeye getireceğiz.

Gökçel, ‘’Esnafın Pandemi Döneminde Aldığı Kredilerin Faizlerini Sileceğiz’’

Esnafımızın şu anda pandemi döneminde aldığı kredilerle ilgili çok büyük bir sıkıntıları var. Kredisini ödeyemiyor. Esnafın pandemi döneminde aldığı kredilerin faizlerini silerek, esnafımıza bir nefes almasını sağlayacağız.

Esnafımız bu yıl elektrik ve doğalgaz faturasını karşılayamaz korkusuyla dükkanında ampulünü yakamadı, kaloriferini çalıştıramadı, dükkanında bu şekilde müşteri bekledi.  Maalesef siftahsız dükkân kapattı. Esnafımız yıllarca çalıştırıp emek harcadığı dükkanını elden gideceği günü beklemekle geçiriyor.

Gökçel,  ‘’Esnaf Bakanlığı Bizim İktidarımız dönemimizde kurulacak’’

Esnafımıza, iktidara geldiğimizde nefes alacak bir destek imkânı sağlayacağız. Özellikle esnaf bakanlığı bizim iktidar dönemimizde kurulacak. En önemli sorunlardan bir tanesi de askeri ücret. Diğer ülkelerde çok cüzi rakamlarla çalışanlara uygulanan bir ücret politikası. Biz asgari ücreti ortalama bir ücret haline getirdik. Şu anda asgari ücretli vatandaşlarımız, açlık sınırının altında yaşıyor. Bu adaletsizliği gidereceğiz. Emeklilerimizin, yıllarca emek verdiği, prim ödediği, sosyal güvenlik kurumundan emekli olduğunda kendisini rahatlıkla kendisini geçindirebilecek. Maalesef, maaştan, ücretten mahrum bırakıldı. Mutlaka bu adaletsizliği gidereceğiz. Emeklimizin en az asgari maaş alacağı bir imkanı mutlaka ülkemizin hazinesinden karşılayacağız.

Gökçel, ‘’TOKİ Vatandaşlarımızın Gelir Seviyesine Göre Konut Üretmeli’’

Bu yıl, eğitim dönemi bitiyor. Eylül de tekrar üniversiteler eğitim dönemine başlayacak. Şu an da beş öğrencimizden bir tanesi yurt bulabiliyor. Öğrencilerimiz, devlet yurdu bulamıyor. Çoğu aileler, kendi imkânlarıyla kiralık daire de ya da her hangi bir çocuklarını barınacağı bina da çocuklarının eğitim alabilmesi için barınma imkanı sağlıyorlar. Bu gün baktığım zaman en değerli insan hakkı olan konut ve barınma hakkından, insanlarımız mahrum bırakıldı. Kiralar, özellikle Yalova gibi İstanbul gibi büyük şehirlerin olduğu yerlerde, 5 bin 6 bin Türk lirasının üstene çıktı. İnsanlarımızın bunun altından kalkması mümkün değil.

Kim ne derse, desin. Bizim için en mahrem alan evimiz 800 bin haneye tanımadığı birisine yan odasını kiraya vermiş. Öyle kirasını ödemeye çalışıyor. Ya da ilan vererek birisinin odasını kiralamaya çalışıyor. Çünkü kirayı ödeyemiyor. Dolayısıyla insanlarımızın hiç hakketmediği bu durumdan da kurtulması için özellikle TOKİ’nin kuruluş amacına dönüp sosyal konut üreterek, vatandaşlarımızın gelir seviyesine göre konut üretmeli. Satın alamıyorsa vatandaşımız, oralarda gelirine uygun bir şekilde barınma hakkını kullanacak şekilde ucuz konutlar kiraya vermeliyiz TOKİ vasıtasıyla.

Gökçel,  ‘’Nereye Gidecekseniz, Artık Lütfen Gidin’’

Yalova’da bisiklet yolu ağı büyüyor Yalova’da bisiklet yolu ağı büyüyor

En önemlisi ülkede demokrasi yok. Faşist, baskıcı bir sistem var. Yargı talimatla karar veriyor. Geçtiğimiz günlerde Gezi Davası’ndan yargılanan arkadaşlarımızın aldığı cezaları gördük. Anayasa kararlarına uymayan yargı mensuplarını aslında kıdem olarak yükselmediği noktalarda, bakan yardımcılığına getirildiğini gördük. Yargı sisteminin bozulmasıyla ülkemize güven azaldı ve yatırımcı gelmiyor. Ülkemiz borçlu. Ülkemiz finans bulmak için yurt dışına gittiğinde, dünyanın en yüksek faizini ödemek zorunda kalıyor. Bunları düzeltmenin tek yolu Demokratik Parlamenter Sisteme tekrardan dönülmesidir. Bu anlamda saray rejimi ucube Cumhurbaşkanlığı Yönetim Sistemi çökmüştür. Ülkemizi ne hale getirdi, ortadadır.   Buradan Recep Tayyip Erdoğan’a seslenmek istiyorum, Hemen sandık. Şimdi sandık. Demokratik şekilde insanlar tercihlerini yapıp bir an önce yurt dışına mı gideceksin, nereye gideceksen artık lütfen gidin’ diyoruz.  Yoksa, biz seçimden sonra sizi bu ülkende göndereceğimiz yeri biliyoruz.

Gökçel, ‘’Salman, milletin tercihiyle Yalova Belediye Başkanı seçildi’’

Milletimizin tercihiyle belediye başkanımızı seçtik. Vefa Salman, sizlerin tercihiyle Yalova Belediye Başkanı seçildi. Ama bir yargı darbesiyle, Vefa Başkanı görevinden uzaklaştırdılar. Yerine bir yandaş belediye başkanı seçtiler. Yalova’da, tekrardan CHP’li belediye başkanlarımız olacak. Hepinize sevgilerimi saygılarımı sunuyorum.’’ Şeklinde konuştu.