Kıbrıs Barış Harekatı’nın yıldönümü nedeniyle Muharip Gaziler Derneği’ni ziyaret eden Ali Tosun, Kıbrıs Gazileri’ne: “44 yıl önce Türk varlığının mümtaz bir mensubu olan Kıbrıs Türklüğü üzerindeki işgal ve baskıyı sonlandırmak için gerçekleştirdiğiniz harekatla Kıbrıs Türklüğü özgürlüğüne kavuşmuştur.

20 Temmuz 1974’te siz Türk askerlerinin, her türlü baskıyı göze alarak başlattığı harekât, dillere destandır. Kıbrıs’a barış getiren bu harekâtla, sadece Kıbrıs Türk halkının uğradığı zulme son vermekle kalmadınız, Türklüğün son kalesi Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin de temellerini attınız. Milli Davanızın etrafında tek ses, tek yürek olabileceğimizin en canlı örneğini gösterdiniz.

“Kıbrıs, Türklüğünün Teminatı; Şehitlerimizin Emanetidir”

KKTC, Kıbrıs Türklüğünün teminatı; şehitlerimizin emaneti olduğunu sözlerine ekleyen Müdür Ali Tosun, Türkiye gerek Kıbrıs Adası’nda gerek Doğu Akdeniz’de barış, özgürlük ve istikrar ortamının teminatı olacaktır.

Büyük Türk Milleti ve şahsım adına Kıbrıs Türk Halkı’nın 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramını gönülden kutluyorum.

Kıbrıs Barış Harekâtı’nda canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyor, siz kahraman gazilerimize sağlık diliyorum.'' dedi.